لیست کامل مواد غذایی بدون قند برای تنظیم قند خون
به گزارش وبلاگ حرف دل، خبرنگاران | سرویس سلامت - متاسفانه دیابت یکی از بیماری های شایع در عصر حاضر است. اگرچه این بیماری برای کنترل احتیاج به درمان دارویی دارد، اما با رژیم غذایی مناسب می توان به کنترل آن یاری کرد. بنابراین باید برای تنظیم قند خون از مواد غذایی بدون قند بهره ببرید، جالب است بدانید که بسیاری از غذا ها و میوه ها علاوه بر تنظیم قند خون به کاهش آن نیز یاری می نمایند. در این مقاله مواد غذایی بدون قند و با مقدار اندکی قند را معرفی می کنیم و سپس طرز تهیه دو غذا مناسب برای افرادی مبتلا به دیابت را توضیح خواهیم داد.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوینی که در فهرست موضوعی زیر ارائه شده اند، به موضوع دلخواه خود برسید.
- مواد غذایی بدون قند
- طرز تهیه غذا با میزان قند کم
مواد غذایی بدون قند
در ادامه لیستی از مواد غذایی بدون قند یا میزان قند کم را مشاهده می کنید. البته به یاد داشته باشید که هر تغییری در رژیم غذایی بیماران مبتلا به دیابت باید تحت نظر پزشک انجام گردد.
مواد غذایی بدون قند یا با میزان قند کم | |
سیب | سیب کالری و فیبر پایینی دارد و میزان قند خون را نیز کاهش می دهد. به علاوه خواص سیب برای سلامتی بی شمار است. |
آووکادو | این میوه سرشار از اسید های چرب غیر اشباع است که باعث پیشگیری از افزایش قند خون بعد از خوردن غذا می گردد. |
جو | می توانید جو را با برنج جایگزین کنید و تا 70 درصد میزان قندخون خود را بعد از مصرف غذا کاهش می دهید. |
سبزیجات | فیبر موجود در سبزیجات باعث کنترل سطح قند خون می گردد. |
بروکلی | مصرف بروکلی در دراز مدت نقش مهمی در تنظیم قند خون دارد. |
هویج | هویج سرشار از بتاکاروتن است که با تنظیم قند خون خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. |
ماهی | اسید های چرب موجود در ماهی در برابر انسولین مقاوم بوده و احتمال ابتلا به دیابت را کاهش می دهند. |
تخم کتان | این دانه حاوی پروتئین، فیبر، چربی های خوب و منیزیم است که به سلول ها در جذب انسولین یاری نموده و باعث تنظیم قند خون می گردد. |
شیر و ماست | شیر و ماست حاوی پروتین و کلسیم هستند و نوع کم چرب آن ها علاوه بر کاهش وزن یاری می نماید مقاومت مواد در برابر انسولین از بین برود. |
جوی دو سر | فیبر های حلال موجود در جوی دو سر در آب محلول بوده و یک خمیر را درست می نمایند. مصرف جوی دوسر باعث می گردد بین آنزیم های هضم نماینده در معده و مولکول های نشاسته غذا ها یک سد چسبانک بوجود آید. این موضوع باعث می گردد غذا مدت طولانی در دستگاه گوارش مانده وقند ها به تدریج وارد خون شوند. |
کره بادام زمینی | این ماده دارای چربی های مونوی غیراشباع بوده که باعث تنظیم قند خون می گردد. |
نان سبوس دار | بر خلاف نان سفید که حساسیت بدن به انسولین را کاهش می دهد و باعث افزایش قند خون می گردد مصرف نان سبوس دار برعکس عمل می نماید. |
سیب زمینی شیرین | سیب زمینی شیرین حاوی اسید کوروژنیک است که این ترکیب گیاهی باعث کاهش مقاومت در برابر انسولین می گردد. |
آووکادو | آووکادو شاخص گلیسمی پایینی (سرعت تبدیل کربوهیدارت به قند) دارد و یک خوراکی مناسب برای افراد مبتلا به دیابت محسوب می گردد. |
ماهی | پروتئین سطح قند خون را تحت تاثیر قرار می دهد و آن را افزایش نمی دهد. ماهی نیز یک منبع سرشار از پروتئین است. البته ماهی چربی ناسالم نیز دارد و بهترین گزینه ها ماهی سالمون، قزل آلا، ماهی های آب های گرمسیری و ماهی خال مخالی است. |
سیر | مصرف سیر باعث می گردد قندخون ناشتا و قندخون شما در زمان غذا خوردن کاهش یابد. به علاوه فواید سیر برای کاهش فشار خون و چربی اثبات شده است. |
گیلاس ترش | با وجود اینکه بیشتر میوه ها سطح قند خون را افزایش می دهند، اما گیلاس ترس شاخص گلیسمی پایینی دارد و موجب افزایش ناگهانی سطح قند خون نمی گردد. |
سبزیجات برگ دار | سبزیجات برگ دار علاوه بر فیبر زیاد موادی مغذی دارند که به کاهش میزان قندخون یاری می نماید. این سبزیجات شامل کاهو، کلم برگ و… است. |
زغال اخته و تمشک | این خوراکی ها قند خون را افزایش نمی دهند و میزان فیبر زیادی دارند. |
بادام | تحقیقات نشان داده افرادی که حدود 57 گرم بادام در روز مصرف می نمایند سطح گلوکز و انسولین ناشتای کمتری دارند. |
غلات کامل | به جای غلات تصفیه شده از غلات کامل بهره ببرید، غلات کامل قند خون را تنظیم می نمایند. |
دارچین | یکی از خواص دارچین کاهش قند خون است. بیمارانی که روزانه یک گرم دارچین استفاده نموده اند، میزان قند خون شان حدود 30 درصد کاهس پیدا نموده است. |
خرفه | .این سبزی قند خون را کاهش می دهد. برای بهره مندی از خواص خرفه می توانید آن را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید |
طرز تهیه غذا با میزان قند کم
در این بخش دو غذا مخصوص افرادی که قندخون دارند معرفی می کنیم.
1. غذای برنج و گل کلم
به منظور تهیه این غذا به مواد اولیه ای که در جدول زیر آورده شده، احتیاج دارید.
مواد لازم | |
گل کلم | 250 الی 350 گرم |
روغن آووکادو | نصف قاشق غذای خوری |
نمک | سه چهارم قاشق چایخوری |
برنج سبوس دار | یک پیمانه |
طرز تهیه برنج و گل کلم
1. برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس کنید. سپس در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. برنج را بشویید تا طعم شوری آن برود و در آب در حال جوش بریزید. بعد از آنکه مغز برنج از خامی درآمد آن را آبکش کنید.
2. گل کلم ها را خرد کنید. البته نباید گل کلم خیلی ریز گردد.
3. برنج، نمک، آووکادو و یک سوم گل گلم را با یکدیگر مخلوط کنید.
4. در یک ظرف مناسب فر مقداری گل کلم را خرد شده بریزید و مخلوطی که در مرحله قبل تهیه نموده اید را روی آن قرار دهید.
5. روی غذا را با گل کلم بپوشانید.
6. ظرف را به مدت 20 الی 30 دقیقه در فری که از قبل با حرارت 220 سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید.
نکته: گاهی از کشمش پلویی و بادام هندی نیز در این غذا استفاده می گردد، اما این مواد غذایی باعث افزایش میزان قند غذا خواهند شد. از این رو اگر قند خون شما زیاد است، از کشمش و بادام هندی در این غذا استفاده نکنید.
2. برنج و لوبیا سیاه
به منظور تهیه این غذا به مواد اولیه زیر احتیاج دارید.
مواد لازم | |
روغن زیتون | یک قاشق چایخوری |
پیاز | یک عدد خرد شده |
سیر | 2 حبه خرد شده |
برنج سبوس دار | یک پیمانه |
فلفل | 1/4 قاشق چایخوری |
لوبیا سیاه پخته | 1/2 فنجان |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه برنج و لوبیا سیاه
1. برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس کنید. سپس در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. برنج را بشویید تا طعم شوری آن برود و در آب در حال جوش بریزید. بعد از آنکه مغز برنج از خامی درآمد آن را آبکش کنید.
2. برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس کنید. سپس در یک قابلمه دو و نیم پیمانه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. برنج را بشویید تا طعم شوری آن برود و در آب در حال جوش بریزید.
3. سیر و پیاز خرد شده را با روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شوند.
4. پس از آنکه آب برنج تبخیر شد، لوبیا سیاه پخته شده را به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. از یک دم کنی بهره ببرید تا برنج دم بکشد.
نکته: برای خوش طمع شدن این غذا می توانید به آن سبزیجات معطر اضافه کنید.
سخن پایانی
دیابت بیماری است که حتما به درمان پزشکی احتیاج دارد، اما رژیم غذایی در این بیماری نقش پررنگی دارد. اگر قندی که در رژیم غذایی روزانه استفاده می کنیم را تا حد ممکن کاهش دهیم، می توانیم سطح قند خون را کنترل کنیم. به این ترتیب کمتر به داروهای دیابت نظیر انسولین احتیاج خواهد بود. برای کنترل قند خونه با رژیم غذایی و داروهای گیاهی توصیه می کنیم مطلب درمان خانگی دیابت (درمان دیابت با داروهای گیاهی) را مطالعه فرمایید. البته به یاد داشته باشید که استفاده از هرگونه داروی گیاهی باید با تایید پزشک معالج انجام گردد. شما چه ماده غذایی و غذای دیگری را می شناسید که نیزان قند آن کم باشد؟ آیا توانسته اید با کاهش مصرف مواد قندی سطح قند خون را کنترل کنید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را به وسیله بخش پرسش ها و نظرات با ما و سایر همراهان وبلاگ حرف دل به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com