9 سوپ سالم که هنگام بیماری باید بخورید

به گزارش وبلاگ حرف دل، وقتی بیمار هستید، غذاهای رایج تری نسبت به سوپ رشته وجود دارد که احساس بهتری دارند. در حالی که یک کاسه سوپ سالم مرغ فواید خود را دارد اما این تنها گزینه سالمی نیست که شما را روی پاهایتان بازگرداند.

9 سوپ سالم که هنگام بیماری باید بخورید

اگر از همان سوپ قدیمی حوصله تان سر رفته است، گزینه های تقویت کننده سیستم ایمنی دیگری نیز وجود دارد.

با رنگین کمان سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان، پروتئین های دلچسب و غلات سبوس دار سرشار از مواد مغذی، در اینجا 9 جایگزین خوشمزه و سالم برای زمانی که مریض هستید آمده است.

1. سوپ سالم سبزیجات تابستانی با میگو و لیمو

دچار سرماخوردگی تابستانی شده اید؟ با این سوپ سالم سبک و لیمویی، از پتانسیل آنتی اکسیدانی سبزیجات فصلی نهایت استفاده را ببرید. افزودن میگو یک سورپرایز عالی است!

مواد لازم:

  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 عدد پیاز میانه، ریز خرد شده
  • 1 حبه سیر بزرگ، خرد شده
  • 4 فنجان آب مرغ
  • 1 فنجان گوجه فرنگی خرد شده
  • 2 عدد کدو سبز کوچک خرد شده
  • 1 و 1/2 فنجان دانه ذرت تازه یا منجمد
  • 400 گرم سیب زمینی، به قطعات میانه خرد شده
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه
  • 150 تا 250 گرم میگوی از قبل پوست کنده و پاک شده و پخته شده
  • 2 قاشق غذاخوری گیاهان تازه خرد شده، مانند ریحان، جعفری یا گشنیز یا مخلوط هر دو
  • آب 1 لیموی میانه

طرز تهیه:

  1. روغن زیتون را روی حرارت میانه در یک قابلمه بزرگ گرم کنید.
  2. پیاز را اضافه کنید و تفت دهید، هر از گاهی هم بزنید تا نرم گردد، حدود 8 دقیقه کافیست.
  3. سیر را اضافه کنید و تفت دهید و 1 تا 2 دقیقه دیگر هم بزنید و مراقب باشید قهوه ای نگردد.
  4. آب مرغ، سبزیجات به جامانده و 1/2 قاشق چایخوری نمک را اضافه کنید. حدود 10 دقیقه بجوشانید تا سبزیجات نرم شوند.
  5. میگو را به مدت 1 تا 2 دقیقه آخر اضافه کنید تا داغ گردد.
  6. حرارت را کم کنید و سبزی های تازه و آب لیمو را اضافه کنید.
  7. بچشید و در صورت تمایل با نمک و فلفل اضافی مزه دار کنید.

نکته حرفه ای: نان ذرت یک غذای جانبی عالی برای این سوپ تابستانی است.

2. سوپ مرغ و تورتلینی

با اضافه کردن تورتلینی مورد علاقه خود به جای رشته فرنگی معمولی، ترکیب معمولی مرغ و پاستا را تقویت کنید.

به گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، تورتلینی اسفناج مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی مانند ویتامین C و روی را اضافه می نماید.

مواد لازم:

  • 1/2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 4 عدد هویج میانه، پوست کنده و خرد شده
  • 1/2 فنجان کرفس، خرد شده
  • 1/2 فنجان پیاز، خرد شده
  • 6 فنجان آب مرغ
  • تورتلینی تازه یا منجمد (پاستای شکم پر ایتالیایی)
  • 1 و 1/2 فنجان مرغ پخته ریش ریش شده
  • 1/4 قاشق چایخوری نمک
  • فلفل سیاه، به اندازه لازم
  • 2 قاشق غذاخوری جعفری تازه، خرد شده

طرز تهیه:

  1. روغن زیتون را در قابلمه ای روی حرارت میانه گرم کنید.
  2. هویج، کرفس و پیاز را اضافه کنید و حدود 10 دقیقه تفت دهید تا نرم گردد اما قهوه ای نگردد.
  3. آب مرغ و تورتلینی را اضافه کنید. بگذارید به جوش بیاید و حدود 3 دقیقه بپزید تا تورلینی نرم گردد.
  4. مرغ، نمک و فلفل را در آب با هم مخلوط نموده و بپزید تا گرم گردد.
  5. روی آن را با جعفری تازه تزئین نموده و سرو کنید.

3. سوپ سالم سیب و کلم ترش

ممکن است به زدن کلم ترش روی هات داگ عادت داشته باشید اما کلم ترش چیزی فراتر از حالت چاشنی است. مدت هاست که در آشپزی اروپای مرکزی و شرقی به عنوان پایه سوپ استفاده می گردد.

بر اساس تحقیقات سال 2021، کلم ترش به عنوان یک غذای تخمیر شده حاوی پروبیوتیک های طبیعی است که می تواند در عملکرد سیستم ایمنی نقش داشته باشد.

اضافه کردن آب کلم ترش آبکش شده در دستور زیر ارزش پروبیوتیکی این سوپ شیرین و خوش طعم را افزایش می دهد.

مواد لازم:

  • 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا
  • 1 عدد پیاز، خرد شده
  • 2 عدد سیب سبز ترش، پوست کنده، هسته گرفته و خرد شده
  • 1/4 قاشق چایخوری نمک
  • 1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
  • 2 فنجان کلم ترش، آبکش شده، آب آن حفظ شده باشد.
  • 6 فنجان آب سبزیجات
  • 2 عدد برگ بو
  • 6 عدد میخک کامل

طرز تهیه:

  1. روغن کانولا را در قابلمه ای روی حرارت میانه گرم کنید.
  2. پیاز را اضافه کنید و حدود 3 دقیقه تفت دهید تا آغاز به نرم شدن کند.
  3. سیب ها را اضافه کنید و با نمک و فلفل مزه دار کنید.
  4. 3 دقیقه دیگر تفت دهید، سپس حرارت را کم کنید و بپزید، گهگاهی هم بزنید تا سیب و پیاز کاراملی شوند، حدود 15 دقیقه کافیست.
  5. کلم ترش را اضافه کنید و حرارت را تا میانه رو به زیاد افزایش دهید. بپزید تا کلم ترش خشک گردد و آغاز به چسبیدن به ته ظرف کند (حدود 10 دقیقه).
  6. آب سبزیجات، برگ بو و میخک را اضافه کنید و بگذارید بجوشد.
  7. حرارت را کم کنید و حدود 20 دقیقه یا تا زمانی که کلم ترش بسیار نرم گردد بجوشانید.
  8. برگ بو و میخک را جدا نموده و سرو کنید.

نکته حرفه ای: می توانید این سوپ را با اضافه کردن غلات پخته شده مانند کینوا یا بلغور حجیم کنید.

4. سوپ مکزیکی نخود و کینوا

این سوپ سالم نخود مکزیکی و کینوآ مانند تاکو خوشمزه و دلچسب است. برای سلامتی با این وعده غذایی گیاهی با پروتئین بالا دست به کار شوید.

مواد لازم:

  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1/2 پیاز قرمز میانه، خرد شده
  • 1 عدد هالاپینو کوچک، خرد شده
  • 3 حبه سیر، خرد شده
  • 1/2 قاشق چایخوری نمک
  • 1/2 قاشق چایخوری فلفل
  • 1 قاشق چایخوری. پودر فلفل قرمز
  • 1/2 قاشق چایخوری زیره
  • 1/2 قاشق چایخوری پونه کوهی خشک
  • 8 فنجان آب سبزیجات کم سدیم
  • 1 فنجان کینوا
  • 2 قوطی کنسرو نخود، آبکش نموده
  • 1 فنجان دانه ذرت منجمد
  • 3 عدد گوجه فرنگی، خرد شده
  • 1/3 فنجان گشنیز، خرد شده

طرز تهیه:

  1. روغن زیتون را روی حرارت میانه رو به بالا گرم کنید.
  2. پیاز قرمز، هالاپینو و سیر را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند.
  3. با نمک، فلفل، پودر چیلی، زیره و پونه کوهی مزه دار کنید.
  4. آب سبزیجات و کینوآ را اضافه کنید. بگذارید بجوشد، سپس حرارت را کم کنید و 12 تا 15 دقیقه یا تا زمانی که کینوا نرم گردد بجوشانید.
  5. نخود، ذرت و گوجه فرنگی را اضافه کنید و بپزید تا کاملا داغ گردد.
  6. به عنوان چاشنی با گشنیز سرو کنید.

5. سوپ کلم پیچ خامه ای و لوبیا سفید

کلم پیچ عنوان ابرغذایی خود را با مواد مغذی متعددی که برای سیستم ایمنی مفید است به دست آورده است.

این سوپ سالم خامه ای و آرامش بخش ویتامین C، روی و آنتی اکسیدان ها را ارائه می کند، سپس اندازه زیادی مواد طعم دار دیگر را برای تکمیل طعم مدیترانه ای اضافه می کند.

مواد لازم:

  • 3 قوطی کنسرو لوبیا سفید، تقسیم شده
  • 4 و 1/2 فنجان آب مرغ، تقسیم شده
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 4 نوار بیکن، خرد شده
  • 1 فنجان پیاز خرد شده
  • 1/2 فنجان هویج خرد شده
  • 1/2 فنجان کرفس خرد شده
  • سیر 4 حبه، خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری رزماری تازه چرخ شده
  • 1/4 قاشق چای خوری تکه های فلفل قرمز
  • 1 سیب زمینی میانه، پوست کنده و حبه ای خرد شده
  • 1/4 قاشق چای خوری نمک
  • 1/4 قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • 2 فنجان کلم پیچ ریز شده
  • 1/4 فنجان جعفری خرد شده

طرز تهیه:

  1. یک قوطی لوبیا را آبکش کنید. در غذاساز با 1 فنجان آب مرغ مخلوط کنید.
  2. دو قوطی دیگر لوبیا را آبکشی کنید و کنار بگذارید.
  3. روغن را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت میانه گرم کنید. بیکن را اضافه کنید و بپزید تا ترد گردد. بیکن را با یک قاشق سوراخ بردارید تا روغنش بچکد و کنار بگذارید.
  4. پیاز، هویج و کرفس را به قابلمه اضافه کنید. بپزید تا نرم شوند، حدود 6 تا 7 دقیقه، گاهی اوقات هم بزنید.
  5. سیر، رزماری و فلفل قرمز را با هم مخلوط کنید. حدود 30 ثانیه بپزید تا معطر گردد و مدام هم بزنید.
  6. لوبیاهای مخلوط شده، لوبیاهای آبکش شده، سیب زمینی، به جامانده آب مرغ، نمک و فلفل را اضافه کنید.
  7. روی حرارت میانه یا میانه رو به پایین به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا زمانی که سبزیجات نرم شوند و آب گوشت کمی کم گردد بجوشانید.
  8. کلم پیچ و بیکن پخته شده را هم بزنید و بجوشانید تا کلم پیچ تازه پژمرده گردد. در صورت تمایل چاشنی ها را بچشید و به میل خود تنظیم کنید.

نکته حرفه ای: برای تهیه این سوپ به صورت کاملاً گیاهی، بیکن را حذف کنید.

6. سوپ نودل کاری قرمز تایلندی

اندازهی ادویه ممکن است دقیقاً همان چیزی باشد که پزشک برای پاکسازی سینوس های شما دستور داده است.

یک سوپ سالم هنگامی که با فلفل قرمز تهیه می گردد، ادویه کاری قرمز موجود در این سوپ حاوی کپسایسین است، ترکیبی که برای تجزیه مخاط شناخته شده است.

یک مطالعه در سال 2015 نشان داد که کپسایسین برای درمان رینیت غیر آلرژیک (معروف به گرفتگی بینی) مفید است. با این حال، این استفاده از کپسایسین استنشاقی به جای مصرف خوراکی بود که ممکن است اثرات مشابهی نداشته باشد.

مواد لازم:

  • نودل برنج
  • 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 سیب زمینی، پوست کنده و مکعبی خرد شده
  • 1 پیاز، خرد شده
  • 4 فنجان آب مرغ کم سدیم
  • 450 میلی لیتر شیر نارگیل
  • 2 قاشق غذاخوری رب کاری قرمز یا ادویه کاری
  • 2 قاشق غذاخوری سس ماهی
  • 2 فنجان مرغ پخته خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری آب لیمو
  • 2 قاشق غذاخوری ریحان تازه، خرد شده

طرز تهیه:

  1. نودل برنج را طبق دستورالعمل بسته بپزید و کنار بگذارید.
  2. در یک قابلمه، روغن زیتون را روی حرارت میانه رو به بالا گرم کنید. سیب زمینی و پیاز را اضافه کنید و 5 تا 7 دقیقه تفت دهید تا ترد شوند.
  3. آب مرغ، شیر نارگیل، خمیر کاری و سس ماهی را اضافه کنید. 8 تا 10 دقیقه تا زمانی که سیب زمینی نرم گردد بجوشانید.
  4. مرغ پخته شده، آب لیموترش و نودل برنج پخته شده را اضافه کنید و بجوشانید تا کاملا داغ گردد.
  5. به عنوان تزیین با ریحان تازه سرو کنید.

نکته حرفه ای: اگر سوپ گوشتی را ترجیح می دهید، مکعب های استیک را جایگزین مرغ کنید.

7. سوپ گل کلم بوداده

ویتامین C ممکن است سرماخوردگی را درمان نکند اما طبق یک مطالعه در سال 2022، یک ماده مغذی مهم در تصویر کلی سلامت سیستم ایمنی است.

در حالی که میوه های مرکباتی از نظر محتوای ویتامین C بسیار غنی هستند، گل کلم یک منبع گیاهی شگفت انگیز است. یک فنجان حاوی 58% از ارزش روزانه توصیه شده USDA است.

مواد لازم:

  • 1/4 قاشق چای خوری جوز هندی آسیاب شده
  • 1 و 1/4 قاشق چای خوری نمک
  • 3/4 قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • 1 قاشق غذاخوری پودر سیر
  • یک کیلوگرم سر گل کلم، به صورت گلچه های کوچک بریده شده باشد.
  • 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون اضافی
  • 2 قاشق غذاخوری کره
  • 1/4 فنجان آرد
  • 1 پیاز بزرگ، ریز خرد شده
  • شیر 1 و 1/2 فنجان
  • 4 فنجان آب مرغ

طرز تهیه:

  1. فر را با دمای 425 درجه فارنهایت (220 درجه سانتیگراد) گرم کنید. در یک کاسه کوچک جوز هندی، نمک، فلفل و پودر سیر را مخلوط کنید.
  2. گل های گل کلم را روی یک سینی بزرگ پهن کنید. با روغن و مخلوط ادویه مزه دار کنید.
  3. گل کلم را در فر از قبل گرم شده به مدت 25 تا 30 دقیقه تفت دهید و یک بار هم بزنید. وقتی از فر در آمد، با پوره کن سیب زمینی کمی له کنید.
  4. کره را در قابلمه ای روی حرارت میانه آب کنید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید و حدود 10 دقیقه هم بزنید تا طلایی شوند.
  5. آرد را روی پیازها بپاشید و هم بزنید تا کاور شوند. آب مرغ و شیر را به آرامی داخل آن بریزید و با لیسک هم بزنید تا آرد حل گردد.
  6. بگذارید بجوشد و هم بزنید تا غلیظ گردد سپس حرارت را کم کنید. گل کلم نیمه له شده را هم مخلوط کنید.

8. سوپ سالم قلم و لوبیا سفید

سوپ قلم و لوبیا سفید از نظر طعم و مزه عالی است.

محتوای پروتئین بالای این وعده غذایی سیر کننده بعلاوه ممکن است برای بهبود بیماری مفید باشد.

مواد لازم:

  • 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • 1 و 1/2 قاشق غذاخوری کره
  • 6 هویج، خرد شده
  • 1 عدد پیاز بزرگ
  • 2 ساقه کرفس، خرد شده
  • 3 حبه سیر، خرد شده
  • 1 استخوان قلم
  • 2 قوطی کنسرو لوبیا سفید، آبکش شده
  • 1 و 1/4 قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • 1 قاشق چای خوری خردل خشک
  • 1/4 قاشق چای خوری آویشن آسیاب شده
  • 1/4 قاشق چای خوری جوز هندی
  • 2 عدد برگ بو
  • 4 فنجان آب مرغ
  • 4 لیوان آب

طرز تهیه:

  1. در یک قابلمه بزرگ، کره و روغن زیتون را روی حرارت میانه گرم کنید.
  2. هویج، کرفس، پیاز و استخوان قلم را اضافه کنید و حدود 6 تا 8 دقیقه تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. سیر را اضافه کنید و 30 ثانیه دیگر تفت دهید.
  3. تمام مواد به جامانده را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حرارت را کم کنید و حداقل 30 دقیقه بجوشانید.
  4. استخوان قلم و برگ بو را جدا نموده و سرو کنید.

نکته حرفه ای: این سوپ به راحتی فریز می گردد! یک اندازه بزرگ درست کنید و اندازهی را در فریزر برای زمانی که بیمار هستید ذخیره کنید.

9. سوپ عدس آرام پز

وقتی احساس خوبی ندارید، احتمالاً نمی خواهید بالای اجاق گاز داغ زحمت بکشید. این سوپ عدس آرام پز را به راحتی تهیه می گردد و از قلم نیاندازید که سرشار از سبزیجات و پروتئین گیاهی است.

مواد لازم:

  • 1 کیسه عدس
  • 1 پیاز، خرد شده
  • 2 هویج، پوست کنده و خرد شده
  • 2 ساقه کرفس، خرد شده
  • اندازهی رب گوجه یا گوجه فرنگی تفت داده شده
  • 6 فنجان آب مرغ
  • سیر 4 حبه، خرد شده
  • 1 قاشق چای خوری نمک
  • 1 قاشق چای خوری فلفل
  • 1 برگ بو
  • 1 قاشق غذاخوری جعفری تازه

طرز تهیه:

  1. همه مواد به جز جعفری را در آرام پز بریزید.
  2. در آن را ببندید و 6 تا 8 ساعت با حرارت کم یا 3 تا 4 ساعت روی حرارت زیاد بپزید.
  3. برگ بو را بردارید و جعفری تازه را با آن مخلوط کنید.
  4. 15 دقیقه دیگر بپزید و سرو کنید.

نکته حرفه ای: این سوپ مقوی را با اندازهی پنیر پارمزان و نان خرد شده سرو کنید.

کلام آخر

بسیاری از سوپ ها می توانند به راحتی تهیه شوند.

با آزمایش گزینه های نو در هنگام بیماری، نه تنها ذائقه خود را راضی می کنید، بلکه مجموعه آشپزی خود را نیز توسعه می دهید.

پس کمی استراحت کنید، کمی سوپ سالم بنوشید تا به زودی بهتر شوید!

منبع:

healthline

منبع: هفت گنج

به "9 سوپ سالم که هنگام بیماری باید بخورید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 سوپ سالم که هنگام بیماری باید بخورید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید