واگذاری باند فرکانسی 2300 مگاهرتز به همراه اول و ایرانسل متوقف شد

به گزارش وبلاگ حرف دل، با شکایت جمعی از شرکت های FCP، مراحل واگذاری باند فرکانسی 2300 به اپراتورهای تلفن همراه متوقف شد.

واگذاری باند فرکانسی 2300 مگاهرتز به همراه اول و ایرانسل متوقف شد

چند روز پیش، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از برای دو اپراتور همراه اول و ایرانسل اطلاع داد و اذعان کرد با این صدور پروانه، ظرفیت نسل چهارم شبکه های موبایل کشور حدود 30 درصد افزایش پیدا می نماید.

اما اکنون خبر رسیده، جمعی از شرکت های اینترنتی که در سال 1395 و در مزایده باند فرکانسی 2300 (TD-LTE) برنده شده بودند با ارسال نامه ای به رئیس جمهوری منتخب از او خواسته اند که جلوی اقدامات شتاب زده وزارت ارتباطات دولت دوازدهم در روزهای آخر کار را بگیرد.

آنها در این نامه تاکید نموده اند که برای توقف فوری اقدام وزارت ارتباطات در واگذاری باند فرکانسی 2300 به دو اپراتور تلفن همراه، شکایتی را به شعبه 141 مجتمع قضایی دعاوی تجاری تهران تسلیم نموده اند که در نهایت این شکایت منجر به صدور رای در مورد توقف این واگذاری شده است.

داستان 6 ساله واگذاری باند 2300 مگاهرتز

داستان واگذاری باند فرکانسی 2300 مگاهرتز در ایران بسیار طولانی است. تا کنون چندین بار مزایده واگذاری این باند فرکانسی برگزار و برنده انتخاب شده است ولی هیچ گاه این باند واگذار نشده است.

یک بار در اواخر خرداد ماه سال 1395، مزایده واگذاری پروانه ایجاد و بهره برداری شبکه بی سیم برای ارائه خدمات عمده فروشی (فرکانس 2300 مگاهرتز) در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برگزار و بهره برداری از این فرکانس به کنسرسیوم شرکت های حلماگستر، صبانت و داده پردازی فن آوا واگذار شد.

اما طی اتفاقاتی که در ماه ها و سال های پس از آن رخ داد؛ باند فرکانسی 2300 مگاهرتز به شرکت حلماگستر و دیگر شرکت های اینترنت ثابت موسوم به FCP در این کنسرسیوم واگذار نشد و در نهایت شاهد بودیم که در سال 1400 دوباره مزایده ای برگزار و این بار باند فرکانسی 2300 به دو اپراتور تلفن همراه پر مخاطب ایران برای توسعه نسل چهار شبکه های موبایل واگذار شد.

حالا کنسرسیوم حلماگستر کوشش (شرکت های انتقال داده های ندا گستر صبا، حلماگستر خاورمیانه، داده پردازی فن آوا، لایزر، ارتباطات ثابت پارسیان، ارتباطات فرزانگان پارس، افرانت، توسعه ارتباطات مبنا، سایه گستر سرمایه، آزمون کیفیت، عصر انتقال داده ها، مهندسی صفر و یک پرداز و فناوران طلوع شبکه) در نامه ای خطاب به ابراهیم رئیسی، از او خواسته اند واگذاری این باند با اپراتورهای همراه را متوقف کند.

در این نامه آمده است: متاسفانه رگولاتوری در جریان اجرای مزایده و پس از اعلام برنده آن، بعضی از قوانین و مقررات مزایده را تغییر می دهد و با اینکه 60 درصد از مبلغ حق الامتیاز هم به وسیله کنسرسیوم برنده مزایده تسویه شده بود، مانع از تکمیل فرایند و ارائه پروانه به کنسرسیوم یاد شده می گردد.

در این نامه واگذاری باند فرکانسی 2300 براساس مصوبه 316 به اپراتورهای سیار شتابزده خوانده اند و اسم شده است که در ماه های پایانی دولت دوازدهم، وزارت ارتباطات بعد از 4 سال اتلاف وقت و سرمایه 11 شرکت بخش خصوصی را متضرر نموده است.

شاکیان واگذاری باند فرکانسی 2300 به دو اپراتور همراه کشور در حالی انگشت اتهام خود را به سوی وزارت ارتباطات نشانه گرفته اند که گزارش عملکرد شرایط توسعه پهنای باند که در شهرویور 99 منتشر شد نشان می دهد بعضی شرکت های حاضر در کنسرسیوم حلما گستر کوشش به تنهایی هم هیچ سهمی از بازار اینترنت ثابت کشور ندارند.

منبع: شبکه چی

به "واگذاری باند فرکانسی 2300 مگاهرتز به همراه اول و ایرانسل متوقف شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واگذاری باند فرکانسی 2300 مگاهرتز به همراه اول و ایرانسل متوقف شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید