با محدود کردن مصرف گوشت قرمز، شاهد 10 اتفاق در بدن باشید
به گزارش وبلاگ حرف دل، کارشناسان در پاسخ به این پرسش که خودداری از خوردن مواد گوشتی چه واکنشی در بدن در پی دارد، برخی موارد را مطرح کرده اند.
کاهش وزن: تکه های بزرگ و اضافه گوشت قرمز می توانند از طریق سایر پروتئین های مفیدتر جایگزین شوند که کالری کمتری هم دارند. به نام مثال در یک تکه گوشت 170 کالری وجود دارد که در صورت جایگزینی با لوبیا تنها 70 یا 100 کالری به بدن می رساند. ممکن است در نظر اول این میزان چندان تفاوتی نداشته باشد اما در طول زمان می تواند تفاوت های فاحشی داشته باشد. علاوه بر این، در مطالعه انجام شده در سال 2015 میلادی که در مجله پزشکی عمومی داخلی به چاپ رسید، نشان داده شد که افراد گیاهخوار در مقایسه با گوشتخواران زودتر وزن کم می کنند.
کاهش اسید دستگاه گوارش: گوشت قرمز در کنار سایر مواد همچون آرد، قهوه و نوشابه می تواند فضای اسیدی را در بدن به وجود آورد. فضای اسیدی سبب افزایش اندازه استرس، خواب نامناسب و برخی از بیماری ها همچون سرطان می شود.
احساس نفخ کمتر: بدن برای هضم گوشت قرمز در مقایسه با سایر خوراکی ها به زمان بیشتری نیاز دارد. در برخی از افراد هم گزارش هایی مبنی بر یبوست، دردهای شکمی و افزایش گاز شکم بعد از مصرف گوشت قرمز وجود داشته است. در بسکمک از افراد حذف گوشت قرمز و جایگزین کردن آن با مواد غذایی محتوی فیبر، برای سلامتی آنها مفید بوده و اندازه تورم بدن را هم را کاهش داده است.
بهبود سلامت پوست: یبوست که یکی از نشانه های هضم نادرست مواد غذایی در بدن است سبب تیره شدن و عدم شادابی سلول های پوستی می شود. در این میان؛ حذف گوشت قرمز به کارکرد بهتر اندام هایی چون کبد و کلیه ها که مسئول فیلتر کردن ضایعات هستند، هم کمک می کند.
کاهش کلسترول: حذف گوشت قرمز اندازه چربی اشباع شده در بدن را هم کاهش می دهد که در ارتباط مستقیم با سطح کلسترول و گرفتگی های عروقی واقع شده است.
کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها: حذف کردن گوشت قرمز خطر ابتلا به برخی از سرطان ها از جمله سرطان روده و روده بزرگ را کاهش می دهد. این اتفاق خصوصا زمانی که تاریخچه خانوادگی در ابتلا به این انواع سرطان وجود دارد می تواند موثرتر هم باشد. به عقیده کارشناسان، مصرف گوشت قرمز تورم بیشتری را در بدن به وجود می آورد و چنین تورم های مزمنی می توانند در پیشرفت سرطان تاثیر داشته باشند.
کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها: حذف یا مصرف کم گوشت قرمز می تواند از بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت هم جلوگیری کند. مصرف گوشت قرمز برخی از باکتری ها را در شکم شکل داده که می توانند بر متابولیسم بدن، دیواره های شریان ها و عروق بدن تاثیر داشته باشند. همچنین با بیماری هایی چون آلزایمر هم ارتباط دارد.
افزایش انرژی: از آنجایی که وعده غذایی محتوی گوشت قرمز فرایند هضم را کاهش می دهد بدن برای هضم آن مجبور به صرف انرژی بیشتری خواهد بود. مطالعات نشان داده اند که مصرف غذاهای گیاهی می تواند در طولانی مدت سبب افزایش انرژی فرد شود.
افزایش مصرف منابع دیگر پروتئین: اگرچه پروتئین می تواند سبب ساخت عضله در بدن شود اما اندازه آن هم با توجه به سایز و وزن افراد و اندازه فعالیت های بدنی آنها تفاوت هایی دارد. زمانی که شما تنها به 21 گرم از این پروتیئن نیاز دارید در یک وعده غذایی در رستوران بیش از 50 گرم از آن را دریافت می کنید. انجمن ملی پژوهش آمریکا اندازه مصرف این پروتئین را برای خانم ها 36 گرم و برای آقایان 46 گرم دانسته است که البته بسکمک دیگر از مواد وجود دارند که می توانند این اندازه پروتئین را فراهم آورند. به نام مثال پروتئین موجود در کوئینا بیش از پروتئین موجود در یک استیک است.
کمبود برخی ریزمغذی ها: اگر گوشت قرمز را حذف یا کمتر کرده اید باید آن را با مصرف مکمل ها جایگزین کنید. به نام مثال ویتامین های گروه ب خصوصا ویتامین ب 12 و آهن را در رژیم خود بگنجانید یا مکمل های دارویی آن را مصرف کنید.
منبع: readersdigest
منبع: ایرنا زندگی