مصیبت های تکراری سیستان از سیلی به سیل دیگر

به گزارش وبلاگ حرف دل، از هفتم اسفند بارندگی هایی در جنوب و شرق کشور آغاز شد تا در روستاها و شهرهای استان سیستان و بلوچستان سیل جاری شود، سیلی که سبب ساز محاصره برخی روستاها شده است. سیل در سیستان داستان تازه ای نیست. تابستان و زمستان بر این مردمان نجیب و زندگیشان می تازد اما مصیب هایش از سیلی به سیل دیگر تکرار می شود؛ بدون اصلاح زیرساخت و مدیریت صحیح و کارآمد برای بهره برداری از این موهبت الهی در کم آب ترین منطقه کشور ، تنها هزاران میلیارد خسارت بر جای می گذارد و داغ مرگ عزیز و زندگی های روی آب را بر دل مردمان مظلوم این استان.

مصیبت های تکراری سیستان از سیلی به سیل دیگر

وبلاگ حرف دل: رئیس شورای اسلامی بخش باهوکلات در شهرستان دشتکمک گفت: کل شهرستان دشتکمک 184 روستا دارد و در بخش باهوکلات 74 روستا داریم، در این بخش هنوز مسیر 15 روستا مسدود است و هیچ دسترسی وجود ندارد ولی متاسفانه تا این لحظه هیچگونه خدمات امدادرسانی انجام نشده است.

علی بخش شه بخش ادامه داد: در روستاهایی که در مسیر جاده اصلی بودند مردم نجیب با وجود مشکل سیل خودشان را با تراکتور به صندوق های رای رساندند، حق مردم ما این نیست که با این شرایط در در محاصره سیل باشند و به آن ها خدمات رسانی نشود، آن هم مردمی که در سرمای هوا و در شرایطی که آب در خانه های شان بود به نظام وفادار بودند و آمدند رای دادند.

او گفت: در بخش باهوکلات یک پدر و پسر دو شبانه روز در رودخانه بالای یک درخت خودشان را نگه داشته بودند، بارها درخواست بالگرد کردیم اما متاسفانه هیچکدام از ارگان ها حاضر نشدند بالگرد بفرستند تا جان این پدر و پسر را نجات را دهند. اهالی دست بکار شدیم تا به کمک یک قایق آن ها را نجات دهیم، آن ناخدا هم وقتی نگرانی و گریه های خانواده این پدر و پسر را دید گفت اگر خودم غرق شوم حتما این ها را نجات می دهم، ناخدا همت کرد و این پدر و پسر را از سیل رودخانه نجات داد و تحویل خانواده شان داد، گفتند مرگ را با چشمان خودمان دیدیم.

او گفت: یک پسر جوان در سیل گرفتار شده بود، سعی کردیم با یک قایق او را نجات دهیم، حدود 70 کیلومتر قایق در بستر رودخانه حرکت کرد تا این پسر را نجات دهد، علی رغم این که این جوان را سوار قایق کردیم اما وقتی به بهداری رساندیم ما جوان را از دست دادیم، او فوت کرده بود. پیکر پسر را با تراکتور جابه جا کردیم و تجویل خانواده اش دادیم. استان های همجوار مانند کرمان و هرمزگان هستند اما حاضر نشدند برای امدادرسانی به مردم نجیب ما حتی یک بالگرد بفرستند تا جان مردم را نجات دهد، تا این لحظه که من با شما صحبت می کنم مسیر دسترسی به روستاها از بین رفته، پل های گِلی ریزش کرده و مردم شرایط سختی را تحمل می کنند.

رئیس شورای اسلامی بخش باهوکلات گفت: دیروز یک بالگردی در فراز آسمان بود، وقتی پرسیدیم متوجه شدیم گویا در آن یکی از وزرا با مقامات استانی حضور داشتند، فقط در آسمان یک دور زدند و رفتند، اما متاسفانه حاضر نشدند پایین بیایند و از نزدیک شرایط سیل زده مردمانی که با تراکتور پای صندوق های رای رفتند را ببینند. اهالی و مردم پای کار هستند، اما شرایط طوری هست که برای امدادرسانی نیاز به بالگرد داریم، طوری که با وجود فروکش کردن آب در برخی روستاها، حدود 4 یا 5 روز هست که به اهالی آن ها هیچ جیره غذایی نرسیده و هیچ امکاناتی وجود ندارد.

احتمال سیل مجدد در سیستان و بلوچستان

در کنار نیروهای مردمی برای کمک رسانی به مردم سیل زده، نهادهای امدادی هم هستند، اما به نظر می رسد باتوجه به وسعت استان و سیل، نیاز به امدادرسانی بیشتری باشد تا همه بتوانند از این خدمات بهره ببرند. عبدالباسط وحدتی، معاون امدادونجات جمعیت هلال احمر شهرستان چابهار به خبرآنلاین می گوید: دو بالگرد در منطقه مستقر هستند تا به روستاهای محاصره شده در آب از طریق امداد هوایی اقلام مورد نیاز را برسانند. برخی روستاها هم که مسیر دسترسی به آن ها باز شده است با استفاده از ماشین امداد رسانی می شوند، مردم هم همکاری می کنند و به یکسری روستاها امدادرسانی می کنند.

او ادامه می دهد: تیم های امدادی 5 استان با تجهیزات کامل به ما ملحق شدند، هر کدام در بخش های مختلف مستقر می شوند و تا آخرین لحظه کنار مردم هستند. روزهای اولِ بارنگی مسیر دسترسی به حدود 400 روستا مسدود بود، اما روزهای بعدی که آب فروکش کرد حدود 200 روستا در محاصره آب بودند، در این روزها روستایی که مسیر دسترسی به آن مسدود شده باشد خیلی کم است، شاید حدود 20 الی 30 روستا این شرایط را دارند، آن هم روستاهایی که بیشتر سمت شهرستان دشتکمک، یا بخش باهوکلات هستند همچنان در مسیرهای دسترسی محدودیت وجود دارد.

طی روزهای آینده بارش مجدد باران در منطقه سیستان و بلوچستان پیش بینی می شود. محسن حیدری به رسانه ها گفته که از صبح سه شنبه تا بعد ظهر چهارشنبه 15 تا 16 اسفندماه، در شهرستان های زرآباد، فنوج، لاشار، قصرقند، نیکشهر، سرباز، راسک، کنارک، چابهار، دشتکمک، رخداد بارش باران، برخی نقاط رگبار رعد برق و احتمال بارش تگرگ و تندباد لحظه ای به ویژه جنوب غرب استان پیش بینی می شود.

اگر قبل از آغاز بارش مجدد به اهالی این روستاها امدادرسانی نشود شرایط آن ها در سیل احتمالی چند روز آینده سخت خواهد شد. دراین باره وحدتی به خبرآنلاین می گوید: برای همین تیم های استان های دیگر را وارد شهرستان کردیم تا ستادهای بحران فرعی برای ما درست کنند، امیدواریم مسئله ای پیش نیاید، نیروهای امدادی ما در بخش هایی که تحت تاثیر بارندگی هست مستقر می شوند تا بارندگی تمام شود، به احتمال زیاد بالگردها در منطقه بمانند تا شرایط امدادرسانی معین شود.

وزیر کشور: چرا باید حواسمان به سیستان و بلوچستان نباشد

گفتنی است احمد وحیدی نیز در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در چابهار گفت: سیستم کمک رسانی در کشور بسیار عالی است و به شکل سیستماتیک و خودجوش فعالیت خود را آغاز می کند، به طور نمونه در کنار حوزه مدیریت بحران، تیم استانداری و فرمانداری ها شاهد حضور میدانی و جهادی جمعیت هلال احمر، دستگاه های خدمات رسان، نیروهای سپاه، ارتش و مرزبانی هستیم که بلافاصله وارد میدان شدند.

وزیر کشور با بیان اینکه توسعه سدها و بندسارها در جنوب سیستان و بلوچستان برای هدایت و نگهداشت آب ضروری است و باید به سرعت توسعه یابند، گفت: خسارت هایی که در حوزه کشاورزی، مرغداری، مزارع میگو، راه ها، آب و برق وجود دارد باید به سرعت رفع شوند تا مردم دغدغه ای در این حوزه ها نداشته باشند.

وحیدی افزود: برخی تلاش کردند بگویند مسئولان حواسشان به مردم در جنوب سیستان و بلوچستان نیست که این یک ذهنیت اشتباه بود، چرا که از همان ابتدا تمام هم و غم مسئولان و متولیان امر کمک رسانی و امدادرسانی به سیل زدگان بود.

وی ادامه داد: این منطقه بسیار حاصلخیز بوده و بارش های تندی را در مقاطع مختلف سال دارد که رحمت الهی بوده، باید برنامه ریزی برای مهار و حفظ آب داشته باشیم، البته استاندار سیستان و بلوچستان برنامه های خوبی مبنی بر بندسارها و سدها پیش بینی کردند که بسیار خوب بوده باید توسعه یابند، چرا که بندها، بندسارها و سدها مهم بوده و به آبخیزداری کمک می کند.

وزیر کشور اظهار کرد: همزمان با توسعه سدها و بندها باید برای هدایت آب ها کار کرد که کمترین آسیب را وارد کنند، این کار باید با سرعت بیشتر و بهتر دنبال شود.

وی گفت: برخی از امکانات که در حوزه راه ها پیش بینی شده مانند آبنماها پاسخگو نیست و باید اصلاح شوند که در این راستا تیم هایی را برای کمک اعزام خواهیم کرد، همچنین باید پل های سریع النصب هم پیش بینی شود تا با طغیان رودخانه ها مردم گرفتار نشوند.

وزیر کشور ادامه داد: همسطح بودن جاده و دشت یک معضل است باید در حوزه ساخت و سازهای منطقه به این نکته توجه کرد تا مشکل ساز نشوند، علاوه بر آن جاده هایی که تخریب شده باید به سرعت ترمیم شوند تا حوزه راه برای مردم برقرار باشد.

وی افزود: در حوزه روستایی نیز آن دسته از روستاهایی که نیاز به بازسازی دارند در قالب طرح نهضت ملی مسکن دیده شوند، همچنین در خصوص تخلیه آب از خانه ها باید با سرعت کار کرد در هیچ یک از منازل روستایی آب نباشد و آب ها را هر چه سریع تر هدایت کنید و منتظر فروکش کردن آن نباشید.

وحیدی شرح داد: در حوزه برق نیز برخی ستون ها تخریب شده بودند که با سرعت بالای متولیان مشکل رفع شد؛ اما باز هم اگر نیاز به کمک از سایر استان های همجوار است، استاندار سیستان و بلوچستان با سرعت پیگیر شود تا مسئله ای رخ ندهد. در حوزه آب نیز اگر مشکل کمبود نیرو وجود دارد از سایر استان ها کمک بگیرید تا کار مردم سریعتر حل شود.

وزیر کشور گفت: کمک رسانی ها از طریق ستاد اجرایی، هلال احمر، مرزبانی، نیروی دریایی، سپاه، شیلات و سایر حوزه ها در حال انجام است که جای قدردانی دارد؛ مردم سیستان و بلوچستان قانع و خوب هستند، وظیفه ما ارائه خدمات به آنان است.

وی گفت: در حوزه کشاورزی آن دسته از کشاورزان، مرغداران و مزارع میگویی که دچار خسارت شده اند علاوه بر کمک های مالی، صندوق بیمه کشاورزی هم ورود کند و کمک حال آسیب دیدگان باشند، اگرچه مردم درخواستی ندادند؛ اما وظیفه داریم به آنان خدمت کنیم.

منبع: توریسم آنلاین

به "مصیبت های تکراری سیستان از سیلی به سیل دیگر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مصیبت های تکراری سیستان از سیلی به سیل دیگر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید