اندیشکده ها و نوپیا در ترسیم آینده روشن ایران

به گزارش وبلاگ حرف دل، دومین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی با موضوع نوآوری اجتماعی و نقش اندیشکده ها در حل مسائل کشور در حالی برگزار گردید که 50 نفر از مدیران اندیشکده ها، بعلاوه صاحب نظران حوزه نوآوری اجتماعی در این نشست حضور داشتند.

اندیشکده ها و نوپیا در ترسیم آینده روشن ایران

به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ حرف دل، دومین دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی با موضوع نوآوری اجتماعی و نقش اندیشکده ها در حل مسائل کشور در حالی برگزار گردید که 50 نفر از مدیران اندیشکده ها، بعلاوه صاحب نظران حوزه نوآوری اجتماعی در این نشست حضور داشتند.

این دورهمی با موضوع نوآوری اجتماعی و نقش اندیشکده ها در حل مسائل کشور برای رسیدن به رویداد بزرگ نوپیا نوآوری و پیشرفت ایران باهمت ستاد نوآوری های اجتماعی زیرمجموعه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (رضوان الله تعالی علیه) در عصر روز سه شنبه 23 آذرماه سال 1400 در حالی برگزار گردید که 50 نفر از مدیران اندیشکده ها، بعلاوه صاحب نظران حوزه نوآوری اجتماعی به صورت حضوری و در بستر مجازی در این نشست حضور داشتند. بعلاوه ستاد پیشرفت جامع منطقه ای، دبیرخانه رویداد ملی نوآوری اجتماعی نوپیا، پلتفرم اشتراک ویدئو آپارات و مرکز نوآوری و شتاب ده وی کست حامیان این برنامه بودند.

سید سجاد حسینی دبیر دورهمی های رویداد های ملی نوآوری، در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت اندیشکده ها و مصادف شدن آن با روز اندیشکده گفت: اولین دورهمی رویداد های ملی نوآوری با حضور اتمی ها همراه بود. سلسله نشست ها برای رسیدن به یک نگاه مشترک بین رویداد نوپیا و فعالان حوزه اجتماعی صورت می گیرد.

وی در ادامه گفت: در دورهمی دوم قصد داریم رابطه بین اندیشکده ها و حل مسائل کشور در جریان نوآوری را بیان کنیم.

محسن دنیوی دبیر رویداد نوپیا گفت: وظیفه اندیشکده ها فراوری سیاست و راهبرد نویسی است. طی سال های اخیر راهبرد در اندیشکده ها به سمت و سویی رفته است که نقش مردم در حل مسائل کم تر دیده شده و این برداشت به وجود آمده است که سیاست های الزام آور بیشتر در جامعه پاسخ داده می گردد و درنتیجه مردم کمتر در مشارکت های اجتماعی شرکت نموده اند.

دنیوی در ادامه توضیح داد: این نگاه باعث شده است که اراده جمعی کمتر در اندیشکده ها ظهور و بروز داشته باشد و این محل چالش است. درحالی که مشارکت های اجتماعی احتیاج هر جامعه است. با این رویکرد راستا نوی پیش روی ما باز می گردد و اندیشکده ها با نوآوری های نو در حل مسائل کشور و مشارکت های اجتماعی دخیل خواهند شد.

محمد مجید فولادگر دانش آموخته رشته آینده پژوهی و مدیر پژوهشکده منظره نیز گفت: اندیشکده ها باید نقش آفرینی نمایند، اغلب ارتباط اندیشکده ها با حاکمیت در حد اعتبارات است.

مدیر پژوهشکده منظره در ادامه توضیح داد: حالا این اندیشکده ها می توانند با جامعه طرح بحث نموده و مسائلی که جامعه با آن روبه رو است را حل وفصل نمایند. این در حالی است که حاکمیت در مقابل خواسته اندیشکده ها با کمبود بودجه و نبود اعتبار روبه رو است. وقت آن رسیده است که اندیشکده ها نوآور باشند و الا هرروز ضعیف و ضعیف تر می شوند. حالا برای رسیدن به این نوآوری به جای اعتبارمی گردد در پی گرفتن اختیار بود.

میثم مسعودیان عضو بنیاد توسعه فردا و انجمن خیرین علم و فناوری ایرانیان نیز در این نشست حضور داشت وی با اشاره به اینکه جامعه احتیاج به یک باز چینش سرمایه اجتماعی دارد، شرح داد: نقش اندیشکده ها بین حاکمیت و مردم می تواند پررنگ باشد و نقش مثبتی در این باز چینش مثبت اجتماعی بازی کند.

وی در ادامه گفت: اندیشکده ها می توانند از بدنه حرم اجتماعی به حاکمیت برسند حداقل اینکه در ایران این پتانسیل وجود دارد. بحث گفتمان سازی به وسیله اندیشکده ها می تواند این اهداف را پوشش دهد.

شوان صدر قاضی پژوهشگر تحقیقات مالی اجتماعی (دانشگاه سازمان ملل) که فعالیت هایی در منطقه ها محروم داشته در این نشست گفت: باید مراقب بود که واژه نوآوری لوس نگردد. وقتی از آن در هر پژوهشی استفاده گردد این قابلیت را پیدا می نماید. باید بدانیم اصالت در نوآوری است یا در تأثیر اجتماعی است. طوری که ابتدا به سمت حل مسئله پیش می رویم و بعد از حل مسئله تشخیص داده می گردد که به وسیله نوآوری حل شده است یا خیر!

وی در ادامه شرح داد: ایده آن قدر ارزش خاصی ندارد بلکه شناخت مسئله برای حل آن مهم است. باید برای پیدا کردن راه چاره وقت صرف کرد. اندیشکده ها در این شرایط می توانند برای حل مسئله نور بتابانند.

محمد هانی ایرانمنش مدیر مرکز راهبردی جبهه فرهنگی انقلاب اندیشکده اشراق نیز گفت: حالا از به راه افتادن یک جریان نو حرف می زنیم. ایران در طول زمان و قرن ها و با تمدنی که داشته است جریان ها فکری را دنبال نموده است تا امروز به این نقطه رسیده است در دوران مشروطه و بعد انقلاب اسلامی این جریان فکری به سمت و سویی حرکت نموده است. طوری که دهه 70 با پدیده سیل جریان شبهات ادامه داشت و سعی بر آن بود که جامعه خودش را با عقلانیت بازسازی کند. دهه 80 مطالعات راهبردی شروع و نقطه زایش اندیشکده ها شروع شد.

حامد ملک زاده رئیس ستاد نوآوری اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (رضوان الله تعالی علیه) نیز گفت: انقلاب اسلامی ایران یکی از نوآوری ها بوده است و حدود نیم قرن از این نوآوری نو می گذرد و رقبا و موافقان آن را به عنوان یک نوآوری پذیرفته اند، اما حالا این سؤال پیش می آید که حالا موقعیت ما کجاست؟ اندیشکده های ما به مسئله های اجتماعی با چه رویکردی پاسخ می دهند؟ آیا اندیشکده ها قادر هستند از مجرای انقلاب اسلامی به احتیاج های جامعه پاسخ دهند؟

رضا حسان دانش آموخته دکتری سیاست گذاری بر پایه مدل دانشگاه پالرمو و استادیار پژوهشکده جامعه و اطلاعات با حضورش در این نشست گفت: امروزه کمپین ها می تواند از حضور اجتماعی مردم خبر بدهند درست شبیه به کمپین هایی که خبرگزاری فارس تحت عنوان فارس من راه انداخته است. تا مطالبه گری را در مردم زنده کند این خودش نوآوری است. برای اینکه مردم را به صحنه بیاوریم باید مدل ها را ارزیابی و مطرح کنیم.

محسن دوباشی مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقه ای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (رضوان الله تعالی علیه) و رئیس شورای سیاست گذاری رویداد ملی نوپیا به عنوان مسئول برگزاری این نشست گفت: نوآوری اجتماعی و توجه به شبکه نظام مسائل و تبیین مسائل بسیار مهم است. اگر مدام بر طبل نوآوری بکوبیم پژوهش های ما آسیب می بینند. باید حل مسئله در اولویت باشد باید پیشرفت یک جامعه برای ما در اهمیت بیشتری باشد. امروزه حوزه اجتماعی احتیاجمند تحول نو است برای حل مسئله است. با سلسله نشست هایی که برای رسیدن به رویداد نوپیا برگزار می گردد می توان این رویداد را هر چه قوی تر برای رسیدن به نوآوری پیشرفت ایران آماده کرد.

محمد حیدری به عنوان دبیر اجرایی نخستین رویداد ملی نوآوری های اجتماعی (نوپیا) گفت که این دورهمی دومین دورهمی از 7 دورهمی قبل از این رویداد است که در 12 اسفند سال 1400 و در واپسین روز های سال و در آستانه بهار و شروع قرن نو با حمایت ستاد نوآوری اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سالن همایش های برج میلاد برگزار خواهد شد.

محمد حیدری در حاشیه این برنامه، با دعوت از فعالان نوآوری های اجتماعی برای شرکت در این رویداد گفت: در این دورهمی ها با عنوان دورهمی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی؛ شرکت نمایندگان با یکدیگر به بحث و گفتگو درباره چگونگی هم افزایی در انجام فعالیت ها و یافتن راهی برای حل مسائل خواهند پرداخت. تا به امروز یک دورهمی با حضور فعالان این بخش با عنوان نوآوری اجتماعی و نقش اتم ها در حل مسائل کشور، برگزار گردیده است.

وی با دعوت از فعالان و علاقه مندان دارای ایده برای حضور و ثبت نام در رویداد ملی نوپیا تأکید کرد: بر اساس برنامه ریزی های اجرا شده، دورهمی ها تا زمان برگزاری رویداد به شکل تدریجی برگزار خواهد شد که علاقه مندان می توانند با ورود به پایگاه اینترنتی http://www.noupia.ir یا صفحه مجازی رویداد به نشانی @noupia.event نسبت به ثبت نام و شرکت در دورهمی ها و رویداد ملی اقدام نمایند.

وی درباره نام این رویداد گفت: نوپیا، واژه ترکیبی است که از دو واژه نو و پیا که به معنای ارج، مکنت و منزلت است خلق شده و اشاره به آیند های روشن برای ایران عزیز دارد. نوپیا، مخففی از نوآوری و پیشرفت ایران نیز هست که به خواست عمومی ایرانیان برای خلق نحوی دیگر از زیستن، مبتنی بر بوم و فرهنگ و تاریخ و تمدن ایرانی اسلامی ما در دنیا نو اشاره دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "اندیشکده ها و نوپیا در ترسیم آینده روشن ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اندیشکده ها و نوپیا در ترسیم آینده روشن ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید