خبرهایی از دوره نو جایزه ارغوان

به گزارش وبلاگ حرف دل، فراخوان پنجمین دوره جایزه ادبی ارغوان با اضافه شدن یک بخش تازه اول دی ماه منتشر می گردد.

خبرهایی از دوره نو جایزه ارغوان

به گزارش وبلاگ حرف دل، اوژن حقیقی که سال جاری نیز همانند سال های گذشته دبیری جایزه ادبی ارغوان را بر عهده دارد، درباره چند و چون این جایزه شرحاتی ارائه کرد و گفت: فراخوان دوره پنجم، مانند دوره های گذشته اول دی ماه منتشر می گردد و شورای سیاستگذاری تصمیم گرفت بعد از برگزاری چهار دوره، یک بخش تازه به دوره پنجم اضافه کند.

او اضافه شدن این بخش تازه را اتفاقی قابل توجه دانست ولی ارائه جزییات بیشتر درباره آن را به زمان انتشار فراخوان موکول کرد.

حقیقی درباره دیگر تغییرات احتاقتصادی این جایزه شرح داد: قوانین جایزه تقریبا به همان روال پیشین است. به این معنا که جایزه همچنان ویژه جوانان زیر 30 سالی برگزار می گردد که تا به امروز کتابی منتشر نکرده اند. تنها تغییرات دوره پنجم، اضافه شدن یک بخش تازه است. ضمن این که در این دوره، در ترکیب هیات انتخاب هم تغییری خواهیم داشت و خانم مهسا محبعلی کنارمان نیستند و به جای او، خانم آیدا مرادی آهنی، ما را همراهی می نمایند. بعلاوه با توجه به اضافه شدن بخش تازه به این دوره از جایزه، دو داور مهمان به ترکیب اعضای هیات داوران اضافه خواهند شد.

دبیر جایزه ارغوان در پاسخ به این پرسش که این جایزه ادبی بعد از چهار دوره چقدر به اهداف خود نزدیک شده است، گفت: پاسخ به این پرسش احتیاجمند یک بحث کارشناسی است و خوب است دوستان اهل فن این قضاوت را انجام بدهند. آن چه ما می بینیم، اتفاقاتی امیدوارنماینده است؛ جوانانی که کشف این جایزه بوده اند یا توانسته اند کتاب های خود را به صورت شخصی منتشر نمایند یا در مراحل رایزنی با ناشران و انتشار کتاب هایشان هستند. هدف ما هم چیزی جز این نبوده که بعد از کشف این جوانان، از آنان حمایت کنیم تا وارد دنیای حرفه ای شوند.

حقیقی با ابراز تاسف از مسائلی که در حوزه نشر وجود دارد، اضافه نمود: به علت شرایط اقتصادی، مسائل حوزه نشر و گرانی کاغذ، حلقه انتشار کتاب مدام تنگ تر می گردد و ناشران خیلی سخت به دوستان جوانی که اولین کار خود را به چاپ می رسانند، اعتماد می نمایند وهمین مساله کار را سخت می نماید. این شرایط سبب شده ادبیات بسیار مهجور گردد و هیچ یک از ناشران هم تقصیری ندارند زیرا هزینه های چاپ و کاغذ سرسام آور است. از سوی دیگر سرانه مطالعه هم در کشور ما بالا نیست و همین مساله، این شرایط را سخت تر می نماید و ضروری است متولیان فرهنگی کشور برای حل این مشکل فکری نمایند.

حقیقی مهم ترین مشکل جوایزی مستقل مانند ارغوان را پیدا کردن حامی اقتصادی دانست و شرح داد: سخت ترین کاری که هر سال انجام می دهیم، یافتن حامی اقتصادی است و تمام وقت و انرژی ما بر این موضوع متمرکز است چون بدون این حمایت، امکان برگزاری جایزه را که یک جایزه کاملا خصوصی است، نخواهیم داشت. با همه این ها ما به اهداف خود نزدیک شده ایم و گواه مان مطالبی است که هیات انتخاب و داوران به عنوان نویسندگان سرشناس مطرح می نمایند و نیز بازخوردهایی که از خوانندگان و مخاطبین مان می گیریم چراکه در این مدت توانستیم بسیاری از این داستان ها را با همکاری رادیو گردون و با همراهی و حمایت خیلی از دوستان بازیگر و آهنگساز در قالب داستان صوتی منتشر کنیم. البته کار فرهنگی یک شبه نیست و باید مدت ها بگذرد تا بتوان محصول آن را ارزیابی کرد و بعد از پنج سال برگزاری، شاید بتوانیم تا حدودی نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنیم.

او درباره ثبات هیات انتخاب و هیات داوران این جایزه هم شرح داد: از اولین روزی که این جایزه را تعریف کردیم، هدف مان این بود که کمترین تغییر را داشته باشیم. برخی از تغییرات از روی ناچاری اتفاق می افتد مثل این که عزیزی در هیات انتخاب به علتی نتواند همکاری کند ولی تصمیم کلی ما در شورای سیاستگذاری این است که کمترین تغییرات را داشته باشیم چه در برگزاری و برنامه ها و چه در چینش اعضای هیات انتخاب و داوران چون ما هم معتقدیم اگر هسته فکری و عملیاتی ثبات داشته باشد، نتیجه بهتری خواهد داشت و هر سال به نقد و آنالیز دوره گذشته می پردازیم و اگر در جایی احتیاج به اصلاح احساس کنیم، این اصلاح را اعمال خواهیم کرد.

او با ابراز خشنودی از استقبال داستان نویسان جوان از جایزه ادبی ارغوان درباره شناخته شدن این جایزه گفت: هر سال نزدیک به 600 - 700 داستان می رسد که نشان گر شناخته شدن این جایزه است.

اوژن حقیقی از علاقه مندان خواست تا با دقت بیشتری در این جایزه شرکت نمایند و شرح داد: گاهی در دو سه روز اولی که سایت برای دریافت داستان ها باز می گردد، برخی دوستان آثار خود را می فرستند که کاملا معین است این داستان برای منظور دیگری نوشته شده و آماده بوده است چون فراخوان ما موضوع دارد و هیچ داستانی در سه روز نمی تواند نوشته گردد. طبیعتا این داستان ها نمرات خوبی نخواهند گرفت و خیلی زود از گردونه کنار گذاشته می شوند. گاهی هم اعضای هیات انتخاب عنوان می نمایند دوستان جوان از روی شتاب یا هیجان متونی می فرستند که به سمت خاطره نویسی کشیده شده است. بنابراین ضروری است اثر خود را در چارچوب داستان کوتاه و با رعایت تمام اصول آکادمیک آن بفرستند. امیدوارم سال جاری هم دوستان جوان داستان های خوب خود را بفرستند و امیدوارم بعد از دو سال سخت کرونایی، برای اختتامیه برنامه مفصلی داشته باشیم چون پنجمین دوره این جایزه است و فکرها و نقشه های زیادی برای آن داریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "خبرهایی از دوره نو جایزه ارغوان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرهایی از دوره نو جایزه ارغوان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید