دستور تهیه آش انار شیرازی

به گزارش وبلاگ حرف دل، انار از میوه های خوشمزه فصل سرد سال است که می توانید به برترین شکل در پختن غذاها و دسرهای مختلف مثل آش انار شیرازی از آن بهره ببرید. این آش خوشرنگ و لعاب و بسیار مقوی ترکیبی از سبزیجات، انار، حبوبات و کوفته قلقلی هایی است که به عنوان تزیین روی آن استفاده می شوند.

دستور تهیه آش انار شیرازی

این آش از معروفترین انواع این آش است، اما همین غذا در دیگر نقاط کشور هم تهیه می گردد. در استان فارس آن را هنگام شب یلدا صرف می نمایند، اما آش انار شمالی، آش انار تبریزی و آش انار یزدی هم دستور تهیه خاص خود را دارند. در این مطلب قصد داریم تا طرز تهیه این آش را به روش شیرازی ها آموزش بدهیم.

مواد لازم برای تهیه آش انار شیرازی

  • لپه خیسانده 1/4 پیمانه
  • عدس خیسانده به میزان لازم
  • برنج به میزان لازم
  • پیاز 3 عدد
  • گوشت چرخ نموده 250 گرم
  • عصاره گوشت 1 بسته
  • آب انار (ملس یا ترش) 1 لیتر
  • رب انار 3 قاشق سوپ خوری
  • انار دون شده یک لیوان
  • سبزی آش نیم کیلو
  • نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • روغن سرخ کردنی به میزان لازم

طرز تهیه آش انار شیرازی

مرحله اول

ابتدا تابه ای بردارید و میزانی روغن در آن بریزید. سپس پیازها را خرد نموده و در روغن تفت بدهید به شکلی که کمی رنگشان عوض گردد. زردچوبه و نمک را در این مرحله به پیازها اضافه کنید.

مرحله دوم

حالا قابلمه دیگری را روی گاز قرار داده و آن را تا نیمه آب کنید تا جوش بیاید. عصاره گوشت را داخل آب بریزید تا کاملا حل گردد.

مرحله سوم

حالا پیاز سرخ نموده را به علاوه لپه و عدسی که از شب قبل خیس نموده و چند بار آبشان را عوض نموده اید داخل قابلمه بریزید. شعله را روی حرارت ملایم بگذارید تا مواد پخته شوند. اگر در زمان پخت مواد آب قابلمه کم شد می توانید به آن آب اضافه کنید. غلظت نهایی آش نباید زیاد شل و نه زیاد سفت باشد.

مرحله چهارم

حالا می توانید برنج را اضافه کنید. صبر کنید تا برنج کاملا نرم گردد. در این مرحله آب انار و رب انار را داخل آش ریخته و صبر کنید تا آش شما جوش بیاید.

مرحله پنجم

یک قاشق نمک داخل آش ریخته و سبزی آش را به آن اضافه کنید تا بپزد.

مرحله ششم

در فاصله ای که سبزی ها داخل آش انار شیرازی شما بپزند می توانید کوفته قلقلی هایتان را درست کنید. به این منظور گوشت چرخ نموده، پیاز رنده شده، ادویه و نمک را با هم مخلوط کنید. با دستتان به میزان یک گردوی کوچک از مواد بردارید و به شکل قلقلی دربیاورید. کوفته قلقلی ها را درون قابلمه بیندازید تا همراه با مواد پخته شوند.

مرحله هفتم

بعد از چک کردن غلظت آش می توانید آن را در ظرف دلخواهتان بکشید و با نعنا داغ، پیاز داغ و دانه های انار تزیینش کنید.

نکات لازم برای پخت آش انار شیرازی

برای اینکه برنج داخل آش سریع تر پخته گردد بهتر است از برنج نیم دانه بهره ببرید.

وقنی کوفته قلقلی ها را اضافه کردید نباید آش را زیاد هم بزنید تا یکوقت کوفته ها از هم وا نرود.

از دیگر آش های شیرازی که می توانید امتحان کنید آش ماست و آش سبزی شیرازی است.

منبع: کتاب کاله

به "دستور تهیه آش انار شیرازی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور تهیه آش انار شیرازی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید