نکات مربوط به مصرف برنج قهوه ای در دوران بارداری
به گزارش وبلاگ حرف دل، در این مطلب ما به شما یاری می کنیم فواید مصرف برنج قهوه ای در بارداری را بیشتر بشناسید.
مصرف برنج قهوه ای در بارداری
اگر در بارداری تمایل به مصرف برنج دارید، برنج قهوه ای امن ترین گزینه است. همانطور که شرح داده شد، این برنج بسیار مفید است و زمانی که به طور متعادل مصرف گردد، در زمان بارداری مواد غنی و مغذی بسیاری به رژیم شما می افزاید. با این حال، مصرف روزانه ی برنج، حتی از نوع قهوه ای آن در بارداری خوب نیست. چراکه حاوی مقادیر زیادی آرسنیک است. آرسنیک خطر مرگ جنین را افزایش می دهد؛ بنابراین در مصرف آن نباید زیاده روی گردد.توصیه می گردد در زمان بارداری، تنها یک فنجان برنج قهوه ای پخته شده را در نا هار یا شام مصرف کنید. در این رابطه با پزشک خود مشورت کنید تا شما را بسته به دوره بارداری هدایت کند.
اما برای کاهش اندازه آرسنیک، که از قضا در برنج قهوه ای بیشتر از برنج سفید موجود است، می توانید با پخت برنج در اندازه زیادی آب، مقدار این ماده را تا 40 درصد کاهش دهید. متاسفانه این کار بخشی از مواد مغذی را نیز از بین می برد، اما کاهش سطح آرسنیک اهمیت بیشتری دارد، اینطور نیست؟
مصرف برنج قهوه ای در بارداری، اگر برای بار اول باشد، ممکن است با بعضی عوارض جانبی مانند آلرژی همراه باشد. به همین علت گفته می گردد که قبل از اینکه هر ماده جدیدی را به رژیم غذاییتان اضافه کنید، با پزشک مشورت نمایید.
بعضی خواص مصرف برنج قهوه ای در بارداری
1. کاهش سطح کلسترولیکی از بزرگترین مزایای مصرف برنج قهوه ای این است که این دانه حاوی مقادیر زیادی از روغنی است که کلسترول بد و حتی خوب را کاهش می دهد.
2. کاهش نوسانات روحی و بیخوابیبرنج قهوه ای حاوی ملاتونین، هورمون خواب است که اعصاب را آرام می نماید و در نتیجه باعث افزایش کیفیت خواب می گردد. بنابراین، مادر می تواند استراحت کافی داشته باشد. برنج قهوه ای، بعضی از عناصر را دارد که در مبارزه با استرس و نوسانات روحی در دوران بارداری بسیار مفید هستند.
3. غنی از فیبراندازه فیبر برنج قهوه ای نه تنها به متعادل کردن فشار خون، کلسترول، و سطح قند یاری می نماید، بلکه باعث می گردد که شما احساس سیر بودن بکنید. این ماده، فعالیت روده را افزایش می دهد و در نتیجه باعث آسودگی از دیگر شرایط آزاردهنده در طول دوران بارداری مثل یبوست می گردد. برنج قهوه ای هم چنین زنان باردار را از بیماری های قلبی عروقی محافظت می نماید.
4. جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری های دستگاه تناسلیبرنج قهوه ای یک ماده ادرار آور است. این خاصیت برنج قهوه ای برای زنان باردار بسیار مفید است تا از مسائل مربوط به دستگاه دفع ادرار جلوگیری گردد.
5. افزایش انرژینیاسین یک کوآنزیم است که برای فراوری انرژی مورد احتیاج است. برنج قهوه ای حاوی نیاسین است. بعلاوه دارای اندازه زیادی کربوهیدرات، منبع دیگری از انرژی، است. بنابراین، خوردن برنج قهوه ای در دوران بارداری به افزایش سطح انرژی، که در دوران بارداری بسیار مهم است، یاری می نماید.
6. تنظیم فشار خونبرنج قهوه ای دارای اندازه سدیم کم است؛ بنابراین مصرف برنج قهوه ای در دوران بارداری به تنظیم فشار خون یاری می نماید. تنظیم فشار خون برای بارداری سالم و زایمان ایمن بسیار مهم است.
7. بهبود رشد جنینبرنج قهوه ای منبع غنی از مواد مغذی فرارسان عصبی (ماده ای که موجب انتقال انگیزه ها و پیغام ها در اعصاب می گردد) است. بعلاوه منبع خوبی از منیزیم است. بنابراین خوردن برنج قهوه ای در دوران بارداری به رشد مغز و وظایف شناختی (آینده) نوزاد یاری می نماید.
8. جلوگیری از افزایش بی رویه وزنبرنج قهوه ای غنی از منگنز است. خوردن دانه های کامل مانند برنج قهوه ای، به کاهش اندازه انباشت وزن در بدن یاری نموده و بر بدن تاثیر مثبت دارد.
9. تقویت استخوان هابرنج قهوه ای غنی از منیزیم است. منیزیم همراه با کلسیم ساختار فیزیکی خود را به استخوان ها می دهد. برنج قهوه ای بعلاوه اندازه قابل توجهی از مواد مغذی ضروری مثل ویتامین D، تیامین و ریبوفلاوین دارد که به تقویت استخوان ها و دندان ها یاری می نماید. بارداری یک دوره است که باید قدرت استخوان خود را حفظ کنید. در غیر این صورت، بیشتر مستعد بیماری هایی مثل پوکی استخوان در آینده خواهید بود.
10. مبارزه با دیابت بارداریحضور فیبر های نامحلول بزرگ در برنج قهوه ای همراه با محتوای کم گلیسمی آن باعث می گردد که برنج قهوه ای، غذای مناسب برای تنظیم مقدار قند خون شما باشد. خوردن برنج قهوه ای در دوران بارداری یاری می نماید تا در برابر دیابت بارداری که در دوران بارداری رایج است، ایمن باشید.
11. پیشگیری از سرطانبا غنی بودن از آنتی اکسیدان ها، برنج قهوه ای به مبارزی قوی دربرابر رادیکال های آزاد در بدن تبدیل می گردد. این اتفاق از انواع خاصی از سرطان ها جلوگیری می نماید و توانایی مادر در مبارزه با عفونت ها را افزایش می دهد.
12. کاهش تهوع و استفراغبه عنوان منبع خوبی از فیبر، برنج قهوه ای به شما یاری می نماید تا احساس سیربودن داشته باشید. آیا می دانید یکی از تاکتیک های مبارزه با تهوع صبحگاهی در بارداری، گرسنه نشدن است؟ خوب، برنج قهوه ای می تواند به حالت تهوع ناشی از گرسنگی در صبح یاری کند.
برنج قهوه ای چیست؟برنج قهوه ای همان دانه کامل برنج است که تنها پوسته بیرونی آن برداشته شده است و لایه سبوس و اصل دانه دست نخورده باقی می ماند. برنج قهوه ای طعم خاص و ملایمی دارد که جویدنی هم هست. پخت برنج قهوه ای به زمان بیشتری احتیاج دارد، که می توانید با استفاده از برنج قهوه ای خرد شده، این مسئله را حل کنید.
اگر لایه سبوس برنج قهوه ای برداشته گردد، تبدیل به همان برنج سفید معمولی می گردد. دانه های برنج، لایه سبوس با رنگ های متفاوتی ممکن است داشته باشند، بنابراین بجز برنج قهوه ای شما می توانید برنج طلایی، برنج قرمز و بنفش نیز پیدا کنید.
چرا برنج قهوه ای بهتر از برنج سفید است؟برنج قهوه ای و سفید از لحاظ کالری و یا محتوای کربوهیدرات تفاوتی ندارد. فرق اصلی این دو در ارزش غذاییشان نهفته است. شما برای اینکه برنج قهوه ای داشته باشید تنها کافیست پوسته بیرونی را بردارید. با این کار محتوای باارزش غذایی در این دانه فوق العاده محفوظ می ماند.
درحالی که در برنج سفید، بجز بیرونی ترین لایه، لایه سبوس هم برداشته می گردد. ویتامین ها و مواد معدنی زیادی در سبوس وجود دارند که در برنج سفید خبری از آن ها نیست. از سوی دیگر، برنج قهوه ای سرشار از مواد مغذی و منبعی عالی از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و پروتئین است. برنج قهوه ای بعلاوه حاوی مقادیری منیزیم، سلنیوم و منگنز است.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون