نکات کلیدی مراقبت از پوست بعد از شنا کردن در استخر که باید بدانید
به گزارش وبلاگ حرف دل، با فرا رسیدن روزهای گرم سال بسیاری از ما شنا کردن را جایگزین تفریحات دیگر خود می کنیم تا از گرما و کلافگی زیادی که به ما می دهد فرار کرده باشیم. در این میان، مراقبت از پوست بعد از شنا یکی از موضوعات مهمی است که بسیاری از افراد به طور کلی آن را به فراموشی می سپارند و وقتی به خودشان می آیند که دیگر دیر شده است.
بدون داشتن یک روتین پوستی مناسب، پوست شما به علت قرار گرفتن در معرض کلر آب و نور آفتاب آسیب های جدی و جبران ناپذیری می بیند. در این مطلب از وبلاگ حرف دل مگ می خواهیم به سراغ معرفی نکات کلیدی و مهم مراقبت از پوست بعد از شنا و قبل از آن برویم. با ما همراه باشید.
پیش از ورود به استخر از یک کرم محافظ استفاده کنید
کلری که برای ضدعفونی و جلوگیری از توسعه بیماری های باکتریایی و ویروسی به آب اضافه می شود، ماهیت سوزاننده ای دارد و می تواند به عنوان یک علت خشکی پوست بدن به شمار بیاید. علاوه بر این، قرار گرفتن در آب های کلردار برای یک مدت طولانی ممکن است خطر ابتلا به بیماری درماتیت تماسی را که با قرمزی، خشکی و خارش پوست همراه است افزایش دهد.
برای جلوگیری از بروز این مشکل، در پی محصولاتی باشید که حاوی ترکیباتی چون گلیسیرین، روغن های مفید گیاهی، دایمتیکون (Dimethicone) یا پترولاتوم (Petrolatum) هستند. این مواد علاوه بر کمک به حفظ رطوبت، با قرار گرفتن روی پوست شما از آن محافظت می کنند.
برای مراقبت از پوست بعد از شنا و قبل از آن از ضد آفتاب استفاده کنید
فرقی نمی کند که در چه مکانی یا کدام فصل از سال هستید، استفاده از ضد آفتاب یکی از کارهایی است که هرگز نباید آن را فراموش کنید چرا که اشعه های UV بالاخره راه خودشان را برای ورود به یک محیط باز می کنند. متخصصان پوست بر این باورند که مصرف یک ضد آفتاب دارای SPF بالای 30 می تواند به پیشگیری از سرطان پوست و کاهش ریسک بروز چین وچروک های زودرس کمک کند. بنابراین برای بهره بردن از فواید شنا و جلوگیری از آسیب دیدن پوستتان باید حتما از ضد آفتاب استفاده کنید.
ضد آفتابی که قبل از ورود به استخر و پس از خروج از آن استفاده می کنید باید دارای خاصیت ضد آبی و SPF بالای 30 باشد. همچنین بهتر است بررسی کنید که تاریخ انقضای محصول مورد مصرفتان به اتمام نرسیده باشد؛ در غیر این صورت استفاده از آن هیچ اثری نخواهد داشت. از قلم نیاندازید که ضد آفتاب را به تمامی قسمت های بدنتان که در معرض نور قرار می گیرد بزنید.
برای مراقبت از پوست بعد از شنا بلافاصله بعد از آن حمام کنید
فرقی نمی کند که در آب استخر شنا کرده اید یا در آب اقیانوس و دریا، پس از تمام شدن آب تنی خود باید بلافاصله حمام کنید چرا که موادی چون کلر و نمک می توانند برای پوست شما مضر باشند. این یعنی شما نباید حمام کردنتان را به زمانی که به خانه رسیدید موکول کنید و باید خیلی سریع تمام نقاط بدن خود را با آب ولرم یا خنک بشویید تا به حفظ سلامت پوست و مو هنگام شنا کردن کمک کنید.
از یک شوینده ملایم برای شست وشوی صورت خود استفاده کنید
پوست انسان دارای یک لایه محافظ بیرونی است که در برابر عوامل محیطی از شما مراقبت می کند. به همین دلیل، شست وشوی صورت یکی از مهم ترین مراحل مراقبت های پوستی بعد شنا کردن است. شما باید با استفاده از یک پاک کننده ملایم کلر و بقایای محصولات پوستی روی صورتتان را به خوبی پاک کنید. محصولی که مصرف می کنید باید توانایی متعادل سازی Ph پوست شما را داشته باشد. همچنین پیشنهاد می کنیم تا حداقل سه روز پس از شنا کردن از لایه برداری پوستتان خودداری کنید.
پس از شست وشوی بدن خود از مرطوب کننده بدن و صورت استفاده کنید
پوست انسان با افزایش سن نازک و نسبت به عوامل محیطی اطرافمان حساس تر می شود. مصرف یک مرطوب کننده و آبرسان خوب به عنوان یکی از قدم های رسیدگی به پوست صورت بعد شنا می تواند به ترمیم سد دفاعی پوست و حفظ رطوبت درون آن کمک کند. شما پس از شست وشوی پوست صورت و بدن خود باید به سراغ استفاده از یک مرطوب کننده مناسب بروید. محصولی که به منظور آبرسانی پوست خود استفاده می کنید باید حاوی آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA)، ترکیبات گیاهی مانند آلوئه ورا، سرامیدها و هیالورونیک اسید باشد. پس از مرطوب کننده می توانید به سراغ مراحل دیگر روتین پوستی خود مانند استفاده از کرم دور چشم و سرم های ضدلک بروید.
اجازه ندهید پوستتان با هوای آزاد خشک شود
دراز کشیدن با حوله یا نشستن روی صندلی برای خشک شدن پوست بدن و صورت ایده راحت و جذابی به نظر می رسد، اما متاسفانه متخصصان پوست به هیچ وجه با آن موافق نیستند. این تصوری که درباره فایده خشک کردن پوست با هوای آزاد در میان بیشتر مردم وجود دارد، از پایه غلط است. به همین دلیل شما باید پس از حمام کردن با یک آب تمیز و بدون کلر، بدن خود را با حوله ای نخی و نرم خشک کنید و سپس به سراغ انجام باقی مراحل روتین مراقبت از پوست صورت بعد از شنا بروید.
نوشیدن آب را از قلم نیاندازید
هنگام شنا کردن، بدن شما نیاز خودش به نوشیدن آب را به طور کلی فراموش می کند. از این رو، برای جلوگیری از دهیدراته شدن بدن و پوستتان باید پس از خارج شدن از استخر در فواصل زمانی مرتب آب بنوشید. حتی اگر احساس تشنگی شدیدی هم داشتید، سعی کنید از نوشیدن حجم زیادی از آب خودداری کنید.
آیا شنا کردن می تواند به از بین بردن جوش های پوستی کمک کند؟
فواید شنا کردن برای سلامتی جسم و روح انسان آنقدر زیاد است که متخصصان افراد متعلق به همه گروه های سنی را به انجام آن تشویق می کند. اما هیچ مدرکی وجود ندارد که بتواند تاثیر مثبت آب استخر و شنا کردن بر درمان آکنه و جوش های پوستی را نشان دهد. علاوه بر این، جالب است بدانید که کلر درون آب استخر می تواند باعث خشکی و تحریک پوست، تجمع باکتری ها و سلول های مرده و در نتیجه بروز آکنه شود. البته این بدان معنا نیست که همه استخر ها قرار است باعث بدتر شدن شرایط پوست شما شوند. اما پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از بروز هر گونه مسئله ای پس از شنا کردن پوست صورت و بدن خود را به خوبی با آب تمیز و پاک کننده مناسب بشویید و از مرطوب کننده و آبرسان استفاده نمایید.
چرا پس از شنا کردن پوست سرتان خارش می گیرد؟
خارش پوست سر بعد از شنا در استخر می تواند به عوامل مختلفی مرتبط باشد. یکی از دلایل احتمالی بروز این مشکل قرار گرفتن در معرض کلر آب استخر است که می تواند پوست صورت، بدن و سر را خشک کند و باعث خارش شود. در برخی موارد، واکنش به مواد شیمیایی استفاده شده برای تصفیه آب استخر هم باعث خارش یا تحریک پوست سر می شود. بهترین راه برای تسکین خارش پوست سر شستن موهایتان با یک شامپوی ملایم و آب تمیز است، زیرا این کار کلر و سایر مواد شیمیایی را از روی پوست سر شما پاک می کند.
سخن پایانی
از آنجایی که شنا کردن در آب های آلوده، نمک دار و کلر زده شده می تواند به پوست شما آسیب های جبران ناپذیری وارد کند، ما سعی کردیم با معرفی نکات مهم مراقب از سلامت پوست به شما در انجام این کار کمک کنیم. از قلم نیاندازید که محافظت از پوست صورت و بدن به صبر و تحمل بسیار زیادی نیاز دارد و شما برای به ثمر رساندن تلاش هایتان در این راستا باید همواره و همه جانبه به فکر انجام آن باشید.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه رفع مسؤولیت وبلاگ حرف دل مگ را بخوانید.
منبع: KNESKO
منبع: دیجیکالا مگ