8 ماده غذایی که مصرف شان بعد از تاریخ انقضا خطرناک است!

به گزارش وبلاگ حرف دل، به عنوان یک قاعده کلی، مصرف غذا بعد از اتمام تاریخ مصرف آن ارزش هیچ خطری را ندارد و این تاکید بیشتر در خصوص غذا هایی از قبیل گوشت خام، تخم مرغ و ... است، چون احتمال شکل گیری باکتری ها و در نتیجه مسمومیت غذایی به وسیله آن ها جدی است.

8 ماده غذایی که مصرف شان بعد از تاریخ انقضا خطرناک است!

به عنوان یک قاعده کلی، مصرف غذا بعد از اتمام تاریخ مصرف آن ارزش هیچ خطری را ندارد و این تاکید بیشتر در مورد غذا هایی از قبیل گوشت خام، تخم مرغ و ... است، چون احتمال شکل گیری باکتری ها و در نتیجه مسمومیت غذایی به وسیله آن ها جدی است.

به عنوان یک قاعده کلی، مصرف غذا بعد از اتمام تاریخ مصرف آن ارزش هیچ خطری را ندارد و این تاکید بیشتر در مورد غذا هایی از قبیل گوشت خام، تخم مرغ و ... است، چون احتمال شکل گیری باکتری ها و در نتیجه مسمومیت غذایی به وسیله آن ها جدی است.

در اینجا لیستی از غذا هایی که بعد از تاریخ انقضا باید از مصرف آن ها اجتناب گردد، معرفی شده اند:

جوانه ها: انواع جوانه غلات به دلیل این که در بسته بندی در شرایط گرم و مرطوب هستند، مستعد ابتلا به آلودگی و رشد باکتری هایی مانند ای کولای و سالمونلا هستند. اگر شما خیلی جوان، باردار، سالمند و یا بیمار هستید به هیچ وجه حتی یک روز هم بعد از اتمام تاریخ مصرف جوانه ها، آن ها را استفاده نکنید.

سالاد آماده: سالاد های آماده حاوی اسفناج، سبزیجات برگ دار، کلم و ... نباید بعد از تاریخ مصرفشان مصرف شوند. به طور کلی بهتر است از خریداری سالاد و سبزیجات آماده خودداری کنید. خودتان سبزیجات تازه را به دقت شسته و سالاد را تهیه و خیلی زود نیز مصرف کنید.

تخم مرغ: مصرف تخم مرغ به خصوص خام آن حتی چند روز بعد از تاریخ انقضا نیز دردسرساز می گردد و شما شرایط اورژانس پزشکی پیدا کنید. تخم مرغ منقضی شده یکی از شایع ترین دلیل های بیماری های ناشی از مواد غذایی است و مصرف آن می تواند منجر به درد شکم و اسهال شدید گردد.

گوشت های بسته بندی شده: باکتری های ای کولای و لیستریا در گوشت های بسته بندی شده وجود دارند. این باکتری ها قبل از بسته بندی کردن در گوشت ها رخنه نموده و تکثیر می شوند و حتی در گوشت های سرد (کالباس) که از سوپر مارکت می خرید و مصرف می کنید وجود دارند.

به عقیده متخصصان فرانسوی تا حد امکان از مصرف این فراورده ها خودداری کنید و هرگز آن ها را بعد از تاریخ انقضا مصرف نکنید.

در حالت کلی سوسیس و کالباس و ... باید در عرض یک هفته بعد از خرید مصرف شوند. باکتری لیستریا خطرناک ترین شکل مسمومیت غذایی را به همراه دارد و در موارد شدید حتی منجر به مرگ می گردد. علاوه بر این، نیترات موجود در این گوشت ها با خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها مرتبط است.

میگو: انواع خام و یا یخ زده میگو در معرض آلودگی به انواع میکروب ها هستند؛ بنابراین بهتر است در زمان خرید و مصرف این مواد غذایی و بخصوص میگو به تاریخ مصرف آن توجه داشته باشید و از مصرف میگو های تاریخ گذشته حتی به مدت یک روز خودداری کنید.

گوشت گاو: اگر تاریخ مصرف آن گذشته باشد باکتری ای کولای می تواند باعث مسمومیت و بیماری انسان گردد. قبل از مصرف گوشت چرخ نموده تاریخ مصرف آن را به درستی آنالیز کنید. گوشت را به خوبی و کامل بپزید تا از مسمومیت غذایی دور باشید. از خرید و مصرف گوشت های تاریخ گذشته جدا خودداری کنید.

پنیر های نرم: مصرف پنیر های سفتی مانند چدار مشکل ساز نخواهد شد. می توانید قسمت کپک زده پنیر را جدا و قسمت های تازه و تمیز آن را مصرف کنید. اما در مورد پنیر های نرم اینگونه نیست. پنیر های نرم به خصوص پنیر های فرانسوی مانند پنیر بری خیلی زود طعمه باکتری لیستریا می شوند. در نتیجه باید از مصرف آن ها بعد از تاریخ انقضا خودداری گردد.

مرغ: موقع خرید مرغ حتما به تاریخ مصرف آن دقت نموده و از خرید مرغ های تاریخ گذشته خودداری کنید. اگر می خواهید مرغ را فریز کنید نیز حتما باید قبل از انقضای تاریخ مصرف باشد. فرقی نمی کند مرغ تازه باشد یا یخ زده. حتما آن را به طور کامل بپزید و خیلی زود مصرف کنید تا امکان مسمومیت گوشت آن با باکتری ای کولای به حداقل برسد.

منبع: فرادید

به "8 ماده غذایی که مصرف شان بعد از تاریخ انقضا خطرناک است!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "8 ماده غذایی که مصرف شان بعد از تاریخ انقضا خطرناک است!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید