بودجه ناچیز برای اجرای طرح های تحقیقاتی کرونا، 1 میلیاردبرای 37طرح

به گزارش وبلاگ حرف دل، دکتر مصطفی مطلبی، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در مصاحبه با خبرنگاران در خصوص ماموریت هایی که وزیر علوم به این پژوهشگاه در زمینه مقابله با ویروس کرونا محول کرده است، گفت: با توجه به نقشی که وزارت علوم به پژوهشگاه محول کرده در حال حاضر 3 اقدام را در پیش گرفته ایم.

بودجه ناچیز برای اجرای طرح های تحقیقاتی کرونا، 1 میلیاردبرای 37طرح

وی در خصوص اولین اقدام این پژوهشگاه گفت: اولین اقدام ما با توجه به نیازی که وزارت بهداشت اعلام نموده بود راه اندازی کلینیک تشخیص مولکولی بیماری کرونا بود که پیروز شدیم از 29 اسفندماه سال 98 رسماً آن را افتتاح کنیم.

وی در خصوص دیگر اقدام پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گفت: تولید کیت های تشخیص کرونا به روش مولکولی نیز در پژوهشگاه انجام گرفته است. از همان ابتدا کارگروهی را برای مطالعه تولید کیت بومی ایران در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک تشکیل دادیم. اکنون دانش فنی تولید آن بدست آمده و از استاندارد خوبی برخوردار است.

ماموریت مهم در راستای اجرای پروژه های علمی

وی با اشاره به سومین ماموریت پژوهشگاه زیست فناوری گفت: در راستای این ماموریت تعدادی کارگروه شامل: کارگروه های مطالعات سلولی و ژن درمانی مرتبط با کرونا، کارگروه مطالعات اپیدمیولوژی گسترش و مهار ویروس در جمعیت ایران و جهان، کارگروه ساخت واکسن و داروهای موثر برای پیشگیری و درمان کرونا ویروس، کارگروه تولید مواد ضد عفونی کننده موثر و کاربردهای نو مرتبط با کرونا ویروس، کارگروه مطالعات ژنومی کروناویروس ایرانی و بیوانفورماتیک، کارگروه مطالعات اثرات درمانی گیاهان دارویی و مواد موثره آنها، کارگروه فارماکوژنتیک داروها، کارگروه مطالعات تاثیر فاکتورهای مهارکننده ویروس و تقویت کننده سیستم ایمنی برای مقابله با ویروس تشکیل شدند.

مطلّبی بابیان اینکه این ماموریت را پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در جهت همگرا کردن تحقیقات و پرهیز از انجام تحقیقات موازی در کشور انجام داده است، اعلام نمود: از همان ابتدای کار طرح های زیادی (186 طرح) از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی سراسر کشور به این کارگروه ها ارسال شدند.

وی اضافه نمود: پس از کارشناسی علمی این 186 طرح توسط این کارگروه های علمی که اعضای آنها از این پژوهشگاه و نیز سایر محققین از سایر مراکز علمی و دانشگاه ها تشکیل شده بودند، درمجموع تعداد 37 طرح مورد تایید قرار گرفتند.

بودجه ناچیز برای انجام طرح های کرونایی

وی با بیان اینکه در مجموع اعتباری معادل یک و نیم میلیارد تومان به این پژوهشگاه برای حمایت از اجرای این طرح ها اختصاص یافت، اعلام نمود: این اعتبار، بودجه قابل ملاحظه ای برای تحقیقات گسترده در حوزه کرونا نبود اما برای شروع کار به طرح ها اختصاص پیدا کرد.

وی تاکید کرد: همچنین با توجه به محدودیت اعتبار تخصیص یافته، بعضی طرح ها با بودجه محدودی که به آنها اختصاص پیدا کرده است، نمی توانند پیشرفت کاملی داشته باشند از این رو به مجریان اعلام نمودیم که به جذب بودجه بیشتری از سایر منابع در کشور بپردازند و از امکانات پژوهشگاه یا دانشگاه خود در این راستا بهره ببرند.

وی ادامه داد: از این 37 طرح، 26 طرح از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی مستقر در استان های تهران و البرز و مابقی از سایر استان ها بوده است.

آخرین آمار طرح های کشوری در زمینه کرونا

رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری تاکید کرد: از نظر زمینه تحقیقاتی تعداد 4 طرح در زمینه مطالعات مربوط به تولید واکسن، 10 طرح در زمینه تولید کیت با فناوری های متفاوت، 4 طرح در زمینه گیاهان دارویی، 2 طرح در زمینه مطالعات ژن درمانی، 3 طرح در زمینه تولید مواد ضد عفونی با روش های جدید، 10 طرح در زمینه مطالعات ژنومی و 4 طرح در حوزه دارو هستند.

وی با بیان اینکه هر یک از طرح ها در حال پیشرفت هستند، گفت: با توجه به اینکه زمان تصویب و شروع طرح ها و نیز طول دوره زمان اجرای آنها متفاوت بوده و بعضی از آنها زمان بر هستند نمی توان به قطعیت زمان اتمام آنها را تعیین کرد و بسته به نوع طرح متفاوت است، ولی بعضی از آنها در شرف انتها یافتن هستند.

وی یادآور شد: در بعضی از این طرح ها ایرانیان مقیم خارج یا محققان خارجی نیز همکاری دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

به "بودجه ناچیز برای اجرای طرح های تحقیقاتی کرونا، 1 میلیاردبرای 37طرح" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بودجه ناچیز برای اجرای طرح های تحقیقاتی کرونا، 1 میلیاردبرای 37طرح"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید