طرز تهیه دسر سوهان
به گزارش وبلاگ حرف دل، دسر سوهان بافت نرم و لطیفی دارد و ظاهر آن تقریبا شبیه کاچی است.
دسر سوهان یکی از خوشمزه ترین دسرهای سنتی ایران است. البته این دسر با سوهانی که در قم و اصفهان است، تفاوت دارد و مانند آنها سفت نیست. دسر سوهان کالری بالایی دارد و غلظت آن مانند کاچی است. برای آشنایی با طرز تهیه این دسر خوشمزه با وبلاگ حرف دل همراه باشید.
مواد لازم تهیه دسر سوهان :
- زرده تخم مرغ: 3 عدد
- آرد سفید: 100 گرم
- آرد جوانه گندم: 30 گرم
- آب: 2 پیمانه
- زعفران دم کرده: یک سوم استکان
- پودر قند: 300 گرم
- کره آب شده: 100 گرم
- پودر هل: نصف قاشق چای خوری
- پودر پسته و پودر بادام برای تزیین
طرز تهیه دسر سوهان :
آرد سفید و آرد جوانه گندم را دو بار الک کنید. آن ها را در کاسه ای ریخته و با آب مخلوط کنید؛ سپس 20 دقیقه روی شعله ملایم بگذارید و مدام هم بزنید تا غلیظ شود و رنگ آن تغییر کند. آرد این دسر نیاز به تفت دادن ندارد.
اگر پس از 20 دقیقه رنگ آرد تغییر نکرد، زمان پخت را بیشتر کنید تا رنگ آن تیره شود.
به جای کره می توانید از روغن حیوانی استفاده کنید.
در قابلمه ای زرده های تخم مرغ را با پودر قند مخلوط کنید. کره آب شده را به مواد افزوده و خوب هم بزنید تا مایه یکدست شود.
اگر پودر قند ندارید، می توانید از شکر آسیاب شده استفاده کنید.
همه مواد را با هم مخلوط کرده، روی شعله ملایم بگذارید و مدام هم بزنید. در آخر زعفران آب کرده و پودر هل را به آن ها بیفزایید تا رنگ و طعم خوبی به سوهان بدهد. پس از چند دقیقه که مواد به غلظت مناسب رسیدند، شعله را خاموش کنید.
دسر سوهان آماده است، آن را پس از خنک شدن در ظرف سرو بریزید.
روی دسر را با پودر پسته و پودر بادام تزیین و با چای سرو کنید.
برای دیدن مطالب بیشتر آشپزی، وبلاگ حرف دل را بخوانید.
منبع: پیام دلتا