طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید ، خوشمزه و مجلسی
به گزارش وبلاگ حرف دل، حلوا زعفرانی دسر خوشمزه ای است که در ماه رمضان برای وعده افطار تهیه و سرو می شود. این دسر خوشمزه با دم دستی ترین مواد و ساده ترین دستور درست می شود. شهرهای مختلف ایران مانند تبریز دستورهای متفاوتی برای تهیه حلوا دارند که از خوشمزه ترین آن ها می توان به حلوا گردویی تبریزی اشاره کرد که طرفداران بسیاری دارد. اگر شما علاقه مند به عطر و طعم گلاب و زعفران هستید برای وعده افطارتان حتما طرز تهیه حلوا زعفرانی را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه حلوا زعفرانی
- آب 250 میلی لیتر
- شکر 170 گرم
- گلاب 100 میلی لیتر
- هل یک قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده دو قاشق چای خوری
- آرد سفید 150 گرم
- روغن نباتی 80 گرم
- کره 20 گرم
- بادام خردشده به مقدار لازم
- پسته خردشده به مقدار لازم
- گل محمدی به مقدار لازم
طرز تهیه حلوا زعفرانی
1. شربت حلوا را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه حلوا زعفرانی باید شربت آن را درست کنید. درست کردن شربت حلوا در طرز تهیه بامیه گفته شده است. شما در یک قابلمه مناسب آب و شکر را مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا شکر حل شود. بعد از جوش آمدن مخلوط باید زعفران، هل و گلاب گفته شده را هم اضافه کنید تا مخلوط با یکدیگر به آرامی جوش بخورند. شربت حلوا که به غلظت لازم رسید قابلمه را از رو حرارت بردارید تا خنک شود. اگر شما در این مرحله عطر و طعم گلاب را دوست ندارید می توانید آن را حذف کنید.
2. آرد را تفت دهید
در دومین مرحله از طرز تهیه حلوا زعفرانی ، یک تابه مناسب انتخاب کنید. مقدار آرد گفته شده را به مدت 10 تا 15 دقیقه با حرارت میانه رو به پایین مرتب تفت دهید. تنها قبل از تفت دادن باید آن را دو تا سه بار الک کنید تا حباب های اضافه آن گرفته و سبک شود. عطر آن باید به مشام تان برسد و رنگ آرد کمی تغییر کند. تنها مراقب باشید که آردتان نسوزد چراکه حلوایتان عطر و طعم نامطبوعی به خود می گیرد. در ادامه کره و روغن را در یک تابه جداگانه مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط را به مدت 10 دقیقه مدام هم بزنید. سپس مخلوط کره و روغن را به آرد اضافه و مجدد هم بزنید.از درست کردن حلوای هویج برای میهمانی هایتان در ماه رمضان غافل نشوید.
3. شربت را اضافه کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه حلوا زعفرانی ، شربت را کم کم با ملاقه داخل مخلوط بریزید و خوب هم بزنید. با این کار راحت تر و سریع تر جذب می شود. مواد را آن قدر هم بزنید تا از دیواره های تابه جدا شود و به شکل یک خمیر صاف دربیاید. دقت داشته باشید که مخلوط را خوب هم بزنید تا آرد گلوله گلوله نشود. در نهایت حلوا را در تابه چند بار زیر و رو کنید تا در ظرف 5 تا 10 دقیقه حلوا سفت و یک دست شود. حال حلوا را در ظرف مورد نظر سرو و روی آن را با گل سرخ، بادام و پسته خردشده تزئین کنید.
نکات تکمیلی پخت حلوا زعفرانی
حلوا یکی از خوشمزه ترین دسرهای ایرانی محسوب می شود که بیشتر در ماه رمضان برای وعده های افطاری سرو می شود. شما هم اگر می خواهید این دسر خوشمزه و مقوی را برای وعده افطارتان درست کنید لازم است علاوه بر رعایت طرز تهیه گفته شده در بالا، نکات زیر را هم بخوانید.
شربت حلوا زعفرانی
در طرز تهیه حلوا این نکته را مدنظر داشته باشید که شهد آن نباید آن قدر غلیظ باشد که شکر در آن حل نشده باقی بماند به همین خاطر ابتدا باید شکر در آب کامل حل شود سپس رو حرارت گذاشته شود. از سویی دیگر اگر شهد آن کم باشد حلوایتان بافتی نرم پیدا خواهد کرد که شاید باب میل تان نباشد. در صورت شیرین شدن شهد و شل شدن آن تنها راه چاره، گرم کردن مجدد و تبخیر شدن آب آن است. نکته آخر آن که شربت تان به هنگام اضافه کردن به مواد باید ولرم باشد تا راحت تر جذب شده و هم بخورد.
رنگ حلوا
تیره یا روشن شدن رنگ حلوای زعفرانی تان به مقدار تفت دادن آرد و استفاده از زعفران بستگی دارد. در نگاه کلی می توان گفت که این مسئله به سلیقه شما کامل بستگی دارد. شما باید بدانید که در طرز تهیه حلوا از آرد برنج و آرد سنگک هم می توانید استفاده کنید. در صورت استفاده از آرد سنگک رنگ حلوا تیره و در صورت استفاده از آرد برنج رنگ روشن تر و چسبندگی کم تری خواهد داشت.
زعفران
حلوا زعفرانی را به طعم و رنگ زعفرانی اش می شناسند پس در انتخاب و استفاده آن دقت کنید. در درجه اول بهترین زعفران را انتخاب کنید تا عطر و بوی آن فضا را پر کند. برای آن که زعفران تان رنگ خوبی به حلوایتان بدهد باید آن را دم کنید. بهترین راه برای دم کردن زعفران استفاده از چند تکه یخ است با این حال می توانید مطلب زعفران دم کرده را در کتاب کاله بخوانید.
شل شدن حلوا زعفرانی
اگر دسرتان به دلیل استفاده از روغن زیاد شل شد باید کمی آرد تفت داده شده به آن اضافه کرده و هم بزنید. شما در استفاده از روغن برای این دسر خوشمزه باید بدانید که روغن جامد به پف کردن و روغن مایع به براق شدن آن کمک می کند. حلوا دو رنگ را برای میهمانی هایتان در ماه رمضان حتما درست کنید.
سرو حلوا زعفرانی
سرو حلوا معمولا به همراه نان بربری یا تافتون در کنار یک استکان چای داغ است. شما به راحتی می توانید آن را در ظرف مورد نظر خود سرو کرده و با پشت قاشق، چنگال یا خرده بادام و پودر نارگیل تزئین کنید. از سویی دیگر شما این دسر خوشمزه را می توانید در قیف شیرینی پزی ریخته و آن را با هر ماسوره و شکلی که که به صورت تک نفره پایپ کنید. شکا اگر می خواهید حلوایتان را به صورت مجلسی برای وعده افطار سرو کنید می توانید کف قالب را با روغن چرب کرده و حلوا را داخل آن بریزید. قالب را برای چند ساعتی در یخچال بگذارید تا خوب فرم بگیرد.
حلوا زعفرانی رژیمی
اگر در پی یک دسر کم کالری و سالم هستید در طرز تهیه حلوا زعفرانی می توانید بعضی از مواد را به راحتی تغییر دهید. عسل، شیره خرما، شیره انگور و شکر قهوه ای را می توانید جایگزین شکر کنید. از سویی دیگر روغن زیتون را هم با روغن مایع می توانید عوض کنید. برای داشتن طعم قوی تر می توانید به جای آرد سفید یا گندم از آرد بلغور استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما درست کردن حلوا با شیره انگور در وعده های افطار است.
منبع: کتاب کاله