چرا نباید ایستاده ادرار کنید؟

به گزارش وبلاگ حرف دل، یکی از عادت های مرسوم در پسران، اجابت مزاج در حالت ایستاده است. به طور کلی ادرار کردن در حالت نشسته دارای مزیت های علمی به مراتب بیشتری نسبت به ایستاده ادرار کردن است. تحقیقات حکایت از آن دارند که سرعت جریان ادرار در حالت نشسته بیشتر از شرایطی است که کودک در حالت ایستاده به دفع ادرار می پردازد.

چرا نباید ایستاده ادرار کنید؟

برای بیشتر مردان ادرار کردن در حالت ایستاده راه حلی سریع و آسان برای تخلیه مثانه است. اما یک متخصص هشدار داده است که شاید نشسته ادرار کردن (روی توالت فرنگی یا ایرانی) برای شما بهتر باشد.

اگر معمولا در حالت ایستاده ادرار می کنید، می دانید که فواید خود را دارد. از فواید ایستاده ادرار کردن این است که احتیاج به نشستن روی صندلی توالت عمومی که مشکوک به میکروب و بیماری است نخواهد بود و به طور کلی امکان ادرار کردن در هر مکانی را دارید!

با این حال پزشکان در هلند دریافته اند که نشسته ادرار کردن می تواند مفید باشد، به ویژه برای مردانی که از مسائل پروستات رنج می برند. بر اساس تحقیقی در مرکز پزشکی دانشگاه لیدن در هلند؛ نشستن در هنگام ادرار کردن اجازه جریان شدیدتر ادرار را به بدن داده و این امر می تواند به از بین بردن مسائل پروستات یاری کند. این تحقیق بیان می دارد که وقتی ما می ایستیم، ماهیچه های ناحیه قسمت پایین شکم، لگن و ستون مهره ها را فعال می کنیم که این ماهیچه ها مانع از انجام عمل دفع ادرار به نحو مناسب می شوند.

الزام تخلیه کامل مثانه

بسیاری از مردان اگر نتوانند به طور کامل مثانه خود را تخلیه نمایند، برای ادرار کردن می نشینند. وقتی می نشینید، می توانید بیشتر از ماهیچه های شکم خود بهره ببرید و چند قطره آخر ادرار خود را بیرون بریزید. در این حالت احساس می کنید بهتر تخلیه شده اید.

طبق تحقیقات اجرا شده ایستاده ادرار کردن می تواند بر روی فرآیند اورودینامیکی تخلیه مثانه اثر بگذارد. به عبارتی این فرآیند شامل سه بخش شدت جریان خروجی ادرار، تخلیه کامل مثانه و اندازه ادرار به جای مانده در مثانه خواهد بود. برای ادرار کردن مناسب و حفظ سلامت دستگاه ادراری وجود این سه عامل ضروری است.

از طرفی فعالیت عضلات اطراف شکم، لگن و ستون فقرات برای تخلیه کامل ادرار از مثانه سه ارگان مورد احتیاج هستند. در ایستاده ادرار کردن این فشار به وسیله اعضای بدن تامین نشده و به طبع آن فرآیند اورودینامیکی یا همان تخلیه ادرار تحت تاثیر قرار می گیرد.

اگر مثانه به درستی تخلیه نگردد، ممکن است باعث ته نشین شدن ادرار (که به عنوان احتباس ادرار نیز شناخته می گردد) و در نهایت ابتلا به عفونت یا سنگ مثانه گردد.

از آنجایی که عفونت ها می توانند منجر به سپسیس یا عفونت کلیه شوند، اگر علائم تخلیه ناقص مثانه را دارید، باید به متخصص مراجعه کنید. این علایم عبارتند از:

جریان آهسته ادرار

زور زدن برای ادرار کردن

جریان منقطع

فاصله های مضاعف یا چندگانه به صورت متوالی

طول کشیدن شروع تخلیه ادرار

عوارض ایستاده ادرار کردن

از عوارض ایستاده ادرار کردن در مردان می توان به تخلیه نشدن کامل املاح و مواد موجود در ادرار از بدن، باقی ماندن رسوبات، ایجاد التهابات در بافت مخاطی مثانه و افزایش احتمال ابتلا به سنگ مثانه اشاره نمود. بعلاوه فشار وارده به عضلات کف لگن بر روی جریان خروجی ادرار و کنترل کردن آن متعاقبا مضرات بیشتری را در پی خواهد داشت.

ادرار به وسیله کلیه های شما فراوری می گردد و از آب مخلوط با مواد زائدی تشکیل شده که کلیه ها از خون شما خارج می نمایند. یکی از این مواد زائد اوره نام دارد که ترکیبی از نیتروژن و کربن است. اگر ادرار در مثانه شما باقی بماند، مواد شیمیایی موجود در اوره به هم می چسبند و کریستال ها را تشکیل می دهند. به مرور زمان، کریستال ها سخت می شوند و سنگ های مثانه را تشکیل می دهند.

اگر مثانه درست تخلیه نگردد، ادرار تجمع یافته و منجر به فشار به کلیه ها می گردد. عدم تخلیه کامل به نوبه خود می تواند باعث از کار افتادن کلیه ها گردد؛ عارضه ای که می تواند خطرناک باشد و منجر به آسیب ماندگار گردد.

با این حال، این تحقیق به این معنا نیست که حالا همه باید در زمان ادرار کردن روی توالت بنشینند. تا زمانی که احساس می کنید مثانه تان به درستی خالی می گردد، بهتر است در هر دو حالت ادرار کنید.

اگر حس می کنید نمی توانید خودتان را کامل تخلیه کنید، باید در پی مراقبت های پزشکی باشید. حتی ممکن است متوجه نباشید که مثانه شما هر بار که از توالت استفاده می کنید به درستی تخلیه نمی گردد. این حالت می تواند به علت بیماری زمینه ای باشد.

فواید نشسته ادرار کردن

شاید یکی از مهمترین مزایای نشسته ادرار کردن برای مردان میانسال و مردان مسن دارای مسائل پروستات باشد. نشسته ادرار کردن برای این افراد می تواند به تخلیه کامل مثانه یاری کرده و خطرات بروز کیست و سایر مسائل سلامتی را در آن ها کاهش دهد. در حقیقت اگر مردان به بزرگی پروستات مبتلا بوده و احتیاج به شل شدن عضلات لگن برای دفع ادرار داشته باشند، بهتر است نشسته ادرار کردن را شروع نمایند.

عادت ایستاده ادرار کردن بچه ها

یکی از عادت های مرسوم در پسران، اجابت مزاج در حالت ایستاده است. به طور کلی ادرار کردن در حالت نشسته دارای مزیت های علمی به مراتب بیشتری نسبت به ایستاده ادرار کردن است. تحقیقات حکایت از آن دارند که سرعت جریان ادرار در حالت نشسته بیشتر از شرایطی است که کودک در حالت ایستاده به دفع ادرار می پردازد.

منبع: روزیاتو

منبع: فرادید

به "چرا نباید ایستاده ادرار کنید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا نباید ایستاده ادرار کنید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید